Fimea aloitti Kuopiossa

Kari Salmela - 2.11.2009 - 20:45:00

Kuopiossa marraskuun alussa aloittanut lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea palkkaa Kuopioon 20 työntekijää vuoden loppuun mennessä, vuonna 2012 noin kolmanneksen toiminnasta on arveltu siirtyneen Kuopioon, ylijohtaja mukaan lukien.

Uusi ylijohtaja Sinikka Rajaniemi pitää Fimeaa niin suurena mahdollisuutena sekä henkilökunnalle että alalle kokonaisuudessaan, että sitä ei vielä osata ehkä oikein aavistaakaan.

Mutta alkumetrit Fimealla menevät organisaation rakentamisessa.

- Fimean toiminnan käynnistymistä on valmisteltu ministeriön nimittämässä organisaatiossa, jossa keskukselle on laadittu mm. organisaatio, perustamissuunnitelma ja strategisia linjauksia. Työ jatkuu uuden organisaation rakentamisella ja strategisten linjausten tarkistamisella, sanoo Rajaniemi.

- Fimean tehtävänä on koota ja tuottaa lääkehoidollisen ja taloudellisen arvon arviointeja. Tämä on tärkeää kun pyrimme löytämään lääkkeitä, joilla olisi mahdollisimma edullinen kustannus-hyötysuhde, sanoi Hyssälä.

kuunteleKesto 5'32"

 

Kuva: Kari Salmela

Tyytyväisyyttään Fimean aloitusjuhlassa ei peitellyt myöskään sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä, joka ajoi lääkelaitoksen alueellistamispäätöksen ja päätöksen Fimean perustamisesta läpi valtioneuvostossa.

- Fimean tehtävänä on koota ja tuottaa lääkehoidollisen ja taloudellisen arvon arviointeja. Tämä on tärkeää kun pyrimme löytämään lääkkeitä, joilla olisi mahdollisimma edullinen kustannus-hyötysuhde, sanoi Hyssälä.

- Fimean ensimmäisiä tehtäviä on valita ne painopistealueet, joihin suomalainen lääkevalvonta ja asiantuntijaosaaminen tulevaisuudessa keskittyvät, arvioi Hyssälä.

kuunteleKesto 5'04"

 

Kuopion kaupunginjohtajalle Petteri Paroselle Fimean tulo on enemmän kuin tervetullut. Uusien työpaikkojen lisäksi Paronen näkee laitoksen ja yliopiston yhteistyön erinomaisena mahdollisuutena Kuopiolle.

- Tämä vahvistaa Kuopiota ilman muuta, sanoi Paronen.

kuunteleKesto 3'56"

 


Haastateltavana:

  • Sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä
  • Ylijohtaja Sinikka Rajaniemi, Fimea
  • Kaupunginjohtaja Petteri Paronen, Kuopio

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
1 + 8 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer