Uusi hanke kehittämään sairaalaturvallisuutta

Toimitus - 18.1.2010 - 16:36:49

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri ryhtyy parantamaan sairaaloiden turvallisuutta. Securitaksen ja Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen vetämän hankkeen tavoitteena on parantaa ja kehittää sairaalavartiointia.

Yhteistyöllä pyritään yhtenäistämään turvallisuuteen liittyviä toimintatapoja. Sairaaloiden vartiointitarpeen ennustetaan kasvavan tulevaisuudessa.

Hankkeen taustalla on lakiesitys, joka voimaan tullessaan antaisi mahdollisuuden asettaa terveydenhuollon toimipisteisiin järjestyksenvalvojia. Sairaaloiden ja terveyskeskuksien vartijat saatetaan tulevaisuudessa korvata järjestyksenvalvojilla.

Sairaaloiden turvallisuushankkeessa mukana ovat Pohjois-Savon lisäksi Pirkanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirit, Helsingin työterveyskeskus, Oulun kaupunki sekä Lääkäripalveluyritykset ry. Tarkoituksena on, että yhteistyökumppanit voisivat jalkauttaa hankkeessa kehitettyjä turvallisuustoimintamalleja alueelleen.

Sairaaloiden turvallisuuden kehittämisestä tehdään suunnitelmia tänä vuonna. Suunnitelmissa on, että vartiointiliikkeet aloittavat työt sairaaloissa ensi vuonna.

YLE Savo

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
1 + 0 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer