Kuopion kesäyliopisto Snellman-instituutin alaisuuteen

Kimmo Salvén - 5.3.2010 - 19:21:00

Kuopion kesäyliopisto ja Snellman-instituutti yhdistävät voimansa alkusyksystä. Kahden filosofialtaan samankaltaisen yhdistyksen toimintojen yhdistymisellä haetaan synergiaetua ja pyritään rakentamaan Snellman-instituutista koko Pohjois-Savoa palveleva koulutus- ja tutkimusorganisaatio.

Muutoksen yhteydessa Snellman-instituutin tehtävänkuva muuttuu siten, että sen tärkeimmäksi tehtäväksi tulee Kuopion kesäyliopiston ylläpitäminen. Käytännössä tämä tulee tarkoittamaan monipuolisen avoimen yliopisto-opetuksen, ammatillisen täydennyskoulutuksen, kielikoulutuksen ja ikääntyvien yliopistotoiminnan järjestämistä.  Muutoksen myötä kesäyliopiston rooli maakunnallisena toimijana vahvistuu entisestään.

Snellman-instituutin toinen keskeinen tehtävä on humanistisen, yhteiskunnallisen ja talouden alan seminaarien ja luentojen järjestäminen sekä hankkeilla toteutettavan tutkimustyön harjoittaminen. Yhteistyötä tehdään erityisesti Itä-Suomen yliopiston kanssa. 

Instituutti jatkaa myös julkaisutoimintaa sekä paikallishistorian ja –tuntemuksen lisäämistä kouluvierailun, julkaisuin ja luennoin. Lisäksi se tarjoaa koulutukseen liittyvää kehittämis- ja palvelutoimintaa.

Kesäyliopiston toimipaikat pysyvät ennallaan

Kesäyliopisto jatkaa edelleen kaikissa kolmessa toimipaikassaan Iisalmella, Kuopiossa ja Varkaudessa. Jatkossa tullaan myös kehittämään mahdollisuuksia osallistua opetukseen näiden alueiden ulkopuolella, esimerkiksi internetin välityksellä.

Kesäyliopistossa opiskelee vuositasolla 5 000-6 000 pohjoissavolaista opiskelijaa. Koulutus on jatkossakin avointa kaikille pohjakoulutuksesta tai iästä riippumatta. 

Kesäyliopiston henkilökunta siirtyy Snellman-instituutin työntekijöiksi nykyistä vastaaviin työsuhteisiin entisin eduin.

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
1 + 3 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer