Timo K. Mukan jäämistössä julkaisematonta materiaalia

Kimmo Salvén - 15.3.2010 - 23:16:20

Kirjailija Timo K. Mukan jäämistöstä on löytynyt aikaisemmin julkaisematonta materiaalia, kerrotaan YLE Lapin verkkosivuilla.

Jäämistöstä löytyi Mukan 15-vuotiaana kirjoittama romaanin käsikirjoitus ja tuhoutuneeksi luultu runokokoelma "Tuula Mukan Kuu". Kirjallisuudentutkija Toni Lahtisen mielestä runokokoelman löytyminen oli yllätys.

Lahtinen tutustui Mukan jäämistöön tehdessään väitöskirjaa. Hänen mielestään tekstit tuskin mullistavat kuvaa Mukasta, mutta tulevat syventämään ja rikastamaan hänen kirjailijankuvaansa.

- Nyt on tullut aika lukea Mukkaa uudelleen ja tarkemmin sijoitella häntä suomalaiseen kirjallisuushistoriaan, jossa hänen paikkansa on aivan viime päiviin saakka ollut hyvin epämääräinen, Lahtinen sanoo YLE Lapin haastattelussa.

Syksyllä ollaan julkaisemassa uutta Mukka-kokoelmaa Näin hetki sitten ketun, joka sisältää runoja, proosaa ja muita kirjoituksia vuosilta1960-1972.

Lisää aiheesta:

Kirjallisuudentutkija Toni Lahtisen haastattelu YLE Lapin verkkosivuilla

 

Toisenlainen Timo K. Mukka

Kuva: Kari SalmelaTimo K. Mukan myöhäistuotanto on paljolti reaktiota sen ajan informaation kasvuun, maailmankuvan laajenemiseen ja uusien aatteiden vyöryyn, toteaa tutkija Elina Arminen. Armisen mukaan Mukka muovasi kirjallisuuskäsitystään tiiviissä dialogissa uusvasemmistolaisten aatteiden, avantgardetaiteen ja muun aikalaiskirjallisuuden kanssa.

Lue lisää ...

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
1 + 6 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer