ISAT teki merkittävän yhteistyösopimuksen Venäjälle

Kimmo Salvén - 19.10.2010 - 16:01:18

Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu ja Savonia-ammattikorkeakoulu aloittavat yhteistyön Pietarin valtiollisen polyteknisen yliopiston kanssa. Joensuussa 19.10.2010 tehdyn sopimuksen puitteissa tehdään erityisesti energia-alaan, hyvinvointiin ja matkailuun liittyvää tutkimukseen, koulutukseen sekä kehitys- ja innovaatiotoimintaan tähtäävää yhteistyötä.

Polytekninen yliopisto on yksi Pietarin arvostetummista korkeakouluista, joka on erityisesti keskittynyt tekniikan alaan.  Yliopistossa opiskelee lähes 30 000 opiskelijaa ja se on tuottanut useita nobelisteja, mm. vuoden 2000 fysiikan Nobel-palkinnon saaneen Zh. I. Alferovin. Polytekninen yliopisto on erityisen kiinnostunut ammattikorkeakoulujen soveltavasta tutkimuksesta, innovaatiotoiminnasta ja yritysyhteistyömalleista.

Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun ja Savonia-ammattikorkeakoulun muodostamassa ISAT-kokonaisuudessa on 10 000 opiskelijaa ja noin 1 000 opettajaa ja muuta henkilökunnan edustajaa. ISAT:n vuosibujetti on lähes 100 miljoonaa euroa.

Opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa sovitun mukaisesti ISAT:n yhteiset painoalat ovat Venäjä-osaaminen, väljästi asuttujen alueiden hyvinvointipalvelut sekä hajautetut energiaratkaisut. ISAT-mallin syventämiseen erityisesti valituilla painoaloilla tullaan kohdistamaan pelkästään vuonna 2011 lähes kaksi miljoonaa euroa suoraa rahoitusta. Venäjä-osaamista kehitetään henkilökunnan koulutuksella, rekrytoineilla ja Venäjä-kumppanuuksien vahvistamisella.

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
8 + 0 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer