Kuopion kaupungin koulutuspalvelukeskukselle OPH:n kunniamaininta

Jaa sivun osoite |

Kimmo Salvén - 8.12.2010 - 14:06:36

Opetushallitus on myöntänyt yhden kieltenopetuksen eurooppalaisen laatuleiman ja kaksi kunniamainintaa innovatiivisille kieltenopetushankkeille. Laatuleiman saivat Meilahden ala-asteen koulu ja Meilahden yläasteen koulu Helsingistä. Kunniamaininnan saivat Raision lukio ja Kuopion kaupungin koulutuspalvelukeskus. Lisäksi tilaiuudessa palkittiin vuoden kieltenopettaja ja -opiskelija.
 
– Palkitsemme sellaisia oppilaitoksia, joissa kielitarjontaa on voitu monipuolistaa. Pyrimme tukemaan hankkeita, joissa on kehitetty luovia tapoja tarjota erityisesti vähemmän opiskeltuja kieliä. Viime vuosina Suomessa kielitarjonta on kaventunut ja oppilaiden sekä opiskelijoiden kielivalinnat ovat vähentyneet, opetusneuvos Ritva Järvinen totesi.

Euroopan unioni on kehittänyt kieltenopetuksen tehostamiseksi kieltenopetuksen eurooppalaisen laatuleiman, European Label. Sen tavoitteena on korostaa kielitaidon ja kieltenopiskelun merkitystä. Vuoden 2010 painoalueita ovat kielten oppiminen yhteisössä, kielet työelämässä sekä kieliohjelman monipuolistaminen. Laatuleimakilpailu järjestettiin kolmannentoista kerran. Palkinnot jaettiin tänään Helsingin Säätytalolla.

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
Enter the characters shown in the image.
Footer