Kipinöitä tieteen maailmaan

Anne Heikkinen - 15.6.2011 - 15:25:11

60 alakoululaista on tällä viikolla seikkaillut Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella tutustumassa tieteen tekemisen ihmeelliseen maailmaan. Kuopion kesäyliopiston Lasten yliopistotoiminnan ensimmäisellä kesäleirillä on päästy tutustumaan aitojen tieteentekijöiden johdolla muun muassa tähtitieteeseen, kemian saloihin, malminetsintään sekä kasveihin ja ötököihin.

Suunnittelija Soili Meklin kertoo, että Lasten yliopiston ideana on tutustua tieteeseen leikkien, etsien ja ihmetellen.
Kuva: Anne Heikkinen– Tekemällä oppiminen on keskeisin juttu. Kesäleirillä sijansa on myös vapaalla oleskelulla, viihtymisellä, liikkumisella, lukemisella ja hyvin syömisellä. Kännykät ja tietokoneet sen sijaan on suljettu pois.

Lasten yliopistotoimintaa on ollut muutaman vuoden ajan eri puolilla Suomea, mutta Pohjois-Savossa toiminta ottaa ensiaskeliaan. Tavoitteena on luoda lapsille edellytyksiä päästä kosketuksiin eri tieteenalojen kanssa jo varhaisessa vaiheessa muun muassa kerhojen, työpajojen ja leirien kautta.

Kysyntää tiedeharrastukselle tuntuu olevan, sillä tänä kesänä ensimmäistä kertaa järjestettävät alakoululaisten leirit täyttyivät ennätysvauhtia. Jatkossa toimintaa on tarkoitus laajentaa myös 13–17-vuotiaille nuorille.

kuuntele Kesto 10'10"

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
2 + 5 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer