Itä-Suomen yliopisto kehittää opettajankoulutustaan

Kimmo Salvén - 5.7.2011 - 14:38:09

Itä-Suomen yliopiston hallitus päätti laatia opettajankoulutuksen toiminnallisen ja taloudellisen kehittämisohjelman sekä selvittää mahdollisuudet jatkaa opettajankoulutusta Joensuun ja Savonlinnan kampuksilla. Kahdella kampuksella jatkaminen edellyttää koulutuksen ja tutkimuksen laadun ja kilpailukyvyn kohottamista.

Opettajankoulutuksen jatkaminen kahdella kampuksella edellyttää myös, että opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa ensi keväänä käytävissä tulosneuvotteluissa päästään tyydyttävään ratkaisuun toiminnan rahoituksesta.

Samoin jatko edellyttää Savonlinnan kampuksen tilakysymysten kustannustehokasta ratkaisua ja kaupungin sekä maakunnan lupaaman tuen saamista Savonlinnan kampuksen vahvistamiseksi.

Alustavan selvityksen mukaan Savonlinnan kampuksen opettajankoulutuksen kustannukset ovat tänä vuonna vähintään 2 miljoonaa euroa tuloja suuremmat ja osa kampuksen kiinteistöistä on välittömän peruskorjauksen tarpeessa.

Hallitus kantoi huolta myös opetuksen ja tutkimuksen laadusta ja kilpailukyvystä. Opettajankoulutus on Itä-Suomen yliopiston strategiassa määritelty kehitettäväksi vahvuusalaksi.

- Tarkoituksena on vahvistaa opettajankoulutusta koko Itä-Suomen yliopiston vahvuutena. Kahden kampuksen malli ei saa merkitä kahta keskimääräistä heikompaa opettajankoulutusyksikköä, Itä-Suomen yliopiston hallituksen puheenjohtaja Petteri Taalas sanoo.

Yliopiston hallitus kokoontui Savonlinnassa tiistaina 5.7.2011.

 

Footer