Miljoona euroa kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimukseen

Kimmo Salvén - 28.5.2012 - 11:17:58

Suomen Akatemian kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunta on myöntänyt yhteensä miljoona euroa kahdelle Itä-Suomen yliopiston tutkimushankkeelle.

 

Vertailevaa tutkimusta somalimaahanmuuttajien kansallisuuskokemuksista

 

Yliopistonlehtori, dosentti Päivi Harinen sai nelivuotisen rahoituksen, 599 936 euroa, tutkimukseen, jossa on tavoitteena luoda uusia teoreettisia ja menetelmällisiä lähestymistapoja somalimaahanmuuttajien elämän, kansallisuuskokemusten ja kuulumisen tunteiden rakentumisen tutkimukseen.

Tutkimushankkeessa tuotetaan vertailevaa tietoa siitä, miten erilaiset sosiaali- ja maahanmuuttopoliittiset kontekstit muokkaavat somalialaisten maahanmuuttajien asemaa, arkea ja kansalaisuuteen kiinnittymisen kokemusta sekä paikallisissa, kansallisissa että ylikansallisissa yhteyksissä ja suhdeverkostoissa.

 

Sukupuoli ja taloudellinen päätöksenteko yrityksissä

Professori Mervi Niskanen puolestaan sai kolmivuotisen rahoituksen, 440 034 euroa, Vaasan yliopiston kanssa konsortiohankkeena toteutettavalle tutkimukselle, jossa syvennytään sukupuolen merkitykseen yritysten hallinto- ja valvontajärjestelmissä sekä taloudellisessa päätöksenteossa.

Hankkeessa selvitetään, miten yrityksen toimitusjohtajan, talousjohtajan, omistajan ja tilintarkastajan sukupuoli sekä naisedustus yrityksen hallituksessa ja eri valiokunnissa vaikuttavat yrityksen taloudelliseen raportointiin, tilintarkastuksen ja valvonnan järjestämiseen sekä rahoitusstrategisiin päätöksiin.

 

Rahoitusta kaikkiaan 42 hankkeelle

Suomen Akatemia jakoi tutkimusrahoitusta syyskuun 2011 haun perusteella 42 hankkeelle. Kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen akatemiahankkeita rahoitetaan yhteensä 23 miljoonalla eurolla ja keskimäärin hankkeet saavat rahoitusta noin 545 000 euroa. Toimikunta sai yhteensä 283 hakemusta.

Lähde: Itä-Suomen yliopisto

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
1 + 12 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer