Yhteishaut toiselle asteelle ja korkeakouluihin ovat käynnissä

Kimmo Salvén - 27.9.2012 - 09:02:33

Syksyn yhteishaut ovat käynnissä. Ammatillisen koulutuksen yhteishaku jatkuu 5.10.2012 ja korkeakoulujen yhteishaku 2.10.2012 saakka. Molempien hakuaika päättyy mainittuina päivinä klo 16.15.

 

Ammatillisen koulutuksen yhteishaku

Ammatillisen koulutuksen yhteishaussa on jaossa 2 050 aloituspaikkaa, vuosi sitten aloituspaikkoja oli 1 800. Aloituspaikkoja tänä syksynä on eniten sosiaali- ja terveysalalla (800 paikkaa), kotitalous- ja kuluttajapalveluissa (440 paikkaa) sekä liiketalouden ja kaupan alalla (230 paikkaa). Aloituspaikoista 55 % on varattu ylioppilastutkinnon tai lukion oppimäärän suorittaneille.

Ammatilliseen koulutukseen voit hakea osoitteessa www.haenyt.fi.

Ammatillista koulutusta tarjoavat oppilaitokset julkistavat opiskelijavalinnan tulokset aikaisintaan 16.11.2012. Opetushallitus lähettää kaikille valitsematta jääneille kirjeitse tiedot tuloksista.

 

Ammattikorkeakoulujen yhteishaku

Ammattikorkeakoulujen yhteishauissa voi hakea nuorten koulutukseen, aikuiskoulutukseen ja ylempiin ammattikorkeakoulututkintoihin osoitteessa Amkhaku.fi. Syksyn 2012 yhteishaussa on mukana vain osa ammattikorkeakouluista ja koulutusohjelmista.

Nuorten koulutuksessa on tarjolla 82 koulutusohjelmaa kaikilta muilta koulutusaloilta paitsi luonnonvara- ja ympäristöalalta. Eniten koulutusohjelmia syksyn haussa on sosiaali- ja terveysalalta.

Ammattikorkeakoulujen aikuiskoulutuksessa on haussa 84 koulutusohjelmaa kaikilta koulutusaloilta ja ylempään ammattikorkeakoulututkintoon on haussa 14 koulutusohjelmaa kulttuurin; matkailun-, ravitsemisen- ja talouden; luonnontieteiden; tekniikan ja liikenteen; yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon alalta sekä sosiaali- terveys- ja liikunta- alalta.

Ammattikorkeakoulut julkistavat yhteishakujen valinnan tulokset viimeistään 27.11.

 

Yliopistojen yhteishaku

Yliopistojen yhteishaussa on mukana yksitoista koulutusta Helsingin, Itä-Suomen ja Jyväskylän yliopistoista. Haussa on mukana etupäässä luonnontieteellisen alan koulutuksia, esimerkiksi matematiikkaa, fysiikkaa ja kemiaa. Helsingin yliopiston koulutuksia voi opiskella myös ruotsiksi. Hakemus täytetään osoitteessa Yliopistohaku.fi. Yliopistojen yhteishaun valintojen tulokset julkistetaan viimeistään 27.11.

Tutkinto-opiskelijaksi voi päästä myös ns. erillisvalinnan kautta. Erillisvalinnat koskevat muun muassa avoimessa yliopistossa opintoja suorittaneita sekä maisteriohjelmaan hakevia. Hakeminen erillisvalintoihin vaihtelee yliopistoittain. Tietoa erillisvalintojen koulutuksista saa Yliopistohaku.fi-palvelun koulutushausta ja yliopistoista.

Yliopistohaku.fi-palvelun käyttöön liittyvissä kysymyksissä hakijoita palvelee valtakunnallinen yliopistohaun neuvonta (p. 029 533 1011). Neuvontapalvelu on auki yhteishaun hakuaikoina arkisin klo 12−15.

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
4 + 0 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer