Kiina-yhteistyöhön CIMOlta 50 000 euroa

Kimmo Salvén - 2.1.2013 - 12:23:56

Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön asiantuntija- ja palveluorganisaatio CIMO on myöntänyt 50 000 euron tuen Savonia-ammattikorkeakoulun ja Itä-Suomen yliopiston Kiina-yhteistyölle.

Osapuolet kehittävät ja syventävät pitkäaikaista koulutusyhteistyötä suomalaisten ja kiinalaisten korkeakoulujen välille. Yhteistyön alkuvaiheessa on paneuduttu terveys- ja ympäristötieteisiin ja matkailuun. 

Hankkeen puitteissa tehdään opettaja-, opiskelija- ja asiantuntijavaihtoa maiden välillä. Erikoishuomion saa suomalaisille ja kiinalaisille opettajille ja opiskelijoille tarjottava kulttuurivalmennus.
 
Jatkossa kiinalaiset opiskelijat voivat suorittaa oman kiinalaisen tutkintonsa lisäksi suomalaisen tutkinnon ja vastaavasti Savonian ja Itä-Suomen yliopiston opiskelijat voivat suorittaa suomalaisen tutkintonsa lisäksi kiinalaisen tutkinnon ilman opiskeluajan pidentymistä.
 
CIMO on kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön asiantuntija- ja palveluorganisaatio. Se perustettiin vuonna 1991 ja se toimii opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalalla, ministeriön alaisena itsenäisenä virastona.

Lähettäjä: Itainen (vieras) - 5.5.2013 - 12:40:20

Enpä tiennyt että Kiinalaiset voivat suorittaa oman tutkintonsa Suomessa, se on jo todella kehittynyttä.

Footer