Itäsuomalainen korkeakoulutarjonta kiinnostaa lukiolaisia

Kimmo Salvén - 15.2.2013 - 14:02:50

Suomalaiset korkeakoulut on jälleen rankattu kiinnostavuusjärjestykseen lukiolaisten toimesta. Yliopistolistauksen kärjessä on Helsingin yliopisto, tämän perään on kirinyt Aalto-yliopisto. Ammattikorkeakoulujen kärjestä löytyvät Tampereen ammattikorkeakoulu ja Metropolia.

Tiedot käyvät ilmi Taloudellisen tiedotustoimiston (TAT) ja T-Median toteuttamasta Kun koulu loppuu -tutkimuksesta, johon vastasi 2 812 lukiolaista eri puolilta Suomea.

Myös itäsuomalainen korkeakoulutarjonta on kasvattanut vetovoimaansa, Itä-Suomen yliopisto, Savonia-ammattikorkeakoulu ja Humanistinen ammattikorkeakoulu sijoittuvat omilla listoillaan kymmenen parhaan korkeakoulun joukkoon. Yliopistoja Suomesta löytyy 14 ja ammattikorkeakouluja 25.

Itä-Suomen yliopiston kiinnostavuus on kasvanut Kuopion ja Joensuun yliopistojen yhdistämisen myötä. Yliopistojen listalta Itä-Suomen yliopisto löytyykin sijalta kuusi.
- Yliopistojen yhdistyminen on selvästi lisännyt niiden vetovoimaa nuorten keskuudessa, kertoo T-Median toimitusjohtaja Harri Leinikka.

Savonia-ammattikorkeakoulu puolestaan löytyy ammattikorkeakoulujen listalta sijalta seitsemän. Myös Kuopiossa toimiva Humanistinen ammattikorkeakoulu sijoittui yhdeksännelle sijalle.

Suosituimmiksi aloiksi kyselyssä nousivat kulttuuri ja viihde, opetus ja koulutus sekä media ja viestintä.

 

Footer