KYS ottaa potilaiden monilääkityksen suurennuslasin alle

Yle Savo - 23.9.2013 - 12:54:15

Kuopion yliopistollisen sairaalan päivystys pyrkii ehkäisemään potilaiden monilääkityksestä aiheutuvia haittoja. Päivystykseen saapuvien potilaiden lääkitys pyritään selvittämään aiempaa tarkemmin. Havaituista lääkitysongelmista raportoidaan jatkohoitopaikkoihin aiempaa useammin esimerkiksi omalääkärille.

Sairaalaan saapuu usein potilaita, joilla on käytössä useita eri lääkkeitä. Henkilökunnan voi olla vaikea tietää potilaan lääkityksen kokonaisuutta, koska lääkkeitä on määrätty eri terveydenhuollon toimipisteissä. Terveydenhuollon toimijoilla ei ole yhteistä potilastietojärjestelmää.

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea tukee monilääkityksen järkeistämistä Suomessa. Pohjois-Savosta työssä ovat yhteispäivstyksen lisäksi myös Kuopion Leväsen palvelukeskus ja Terve Kuopio -terveyskioski. Itä-Suomesta mukana ovat myös Terveystalo Joensuusta ja Itä-Suomen sairaanhoitopiiri lähinnä Sulkavan terveyskeskuksen osalta.

Monilääkitys voi olla osasyy esimerkiksi vanhusten kaatumisiin ja oireisiin. Syy päivystykseen saapumiseenkin voi johtua liian monista lääkkeistä tai lääkkeiden yhteisvaikutuksista.

Yle Savo

 

Lähettäjä: Nimetön (vieras) - 25.11.2013 - 16:53:00

Tervedys todella mahtavat ja asialliset netti sivut!
Kysymys on päänsärky mihin ei ole löytynyt lääkettä joka toimisi, mutta kokeiltu monta, mutta haittavaikutuksia on ollut mistä on seurannut seuraavaa, että on tullut tunne kuin joku olisi tullut nahkojen sisään ja oma minä kadonnut.
Viime talvena törmäsin netissä ravintolisä
http://www.finnmsm.fi/Terveysvinkit/Mikko
Käytin monta kuukautta MSM:n ja käytin ohjeen mukaan ja kuukauden päästä särky katosi ja annosta pienennettiin 2g päivä.
Kesällä tuli tilanne,että limmeri iski enkä ole arvannut käyttää MSM.Päänsärky on palannut olisi kiva saada tietoa voinko marevaakäyttää saman aikaiseksi

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
4 + 14 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer