Oppilaitos palkitsi ammattitaidon MM-kisoissa menestyneet oppilaansa

Kimmo Salvén - 19.9.2013 - 08:44:24

Kuva: Kimmo Salvén

Savon ammatti- ja aikuisopiston edustajat pärjäsivät erinomaisesti heinäkuussa Leipzigissä kisatuissa ammattitaidon maailmanmestaruuskisoissa.

Suomen maajoukkueeseen kuului 43 kilpailijaa.  Suomi saavutti yhden kullan, kaksi hopeaa ja kolme pronssia. Mitalisijojen lisäksi Suomen joukkue saavutti 19 diplomisijaa. Kilpailijoista neljä on opiskellut ammattinsa Savon ammatti- ja aikuisopistossa.

Lentokonehuollon kilpailija Soila Korhonen pärjäsi hienosti kovassa kilpailussa saavuttaen pronssia. Hitsauksessa kilpaillut Ville Virtanen ja ravintolapalveluiden Kia-Lisa Vartiainen ylittivät 500 pisteen rajan, saaden Medallion for Exellence diplomin. Jari Tuhkanen, CNC-sorvauksen kilpailija sijoittui tiukassa kilpailussa hienosti 11:ksi.

Savon ammatti- ja aikuisopisto on tukenut kilpailijoitaan pitkin matkaa, nyt kilpailijoiden kanssa juotiin vielä kakkukahvit. Kahvittelun lomassa Savon koulutuskuntayhtymän rehtori Esa Karvinen luovutti opiskelijoille stipendit osoituksena hyvästä työstä ja osaamisesta. Kilpailutoimintaa ei nähdä koulutuskuntayhtymässä minään itsenäisenä saarekkeena, vaan olennaisena toiminnan osana.
– Tällainen kilpailutoiminta on tärkeä tapa kehittää koulutusta, mutta myös tärkeää osaamisen osoittamisen näkökulmasta, Karvinen totesi.

Opiskelijoiden osaaminen on myös huomattu kisojen ulkopuolella. Soila Korhonen ei tilaisuuteen päässyt, sillä hän oli töissä Sveitsissä. Myös muita kisaajia on kyselty ulkomaille.

Kaikkiaan kisoissa oli mukana 1006 nuorta ammattilaista 52 eri maasta. Kisoissa miteltiin ammattitaidon paremmuudesta kaikkiaan 46 eri lajissa.

 

Footer