Ammatillista asiantuntijuutta tarvitaan

Anne Heikkinen - 15.2.2014 - 10:00:09

Ammattikorkeakoulujen arkea on ravisteltu rajusti viime vuosina. Amk-uudistuksen myötä rahoitusmalli on uudistunut ja toimilupia sekä koulutusvastuita on katsottu aiempaa tarkemmalla seulalla. Juustohöylä on leikannut erityisesti kulttuurialan sekä majoitus-, ravitsemis- ja talousalan koulutusta.

Tekemisen meininki ammattikorkeakouluissa on kuitenkin hyvä ja luottavainen. Maaliskuun alussa Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry:n toiminnanjohtajana aloittava kasvatustieteiden tohtori Riitta Rissanen toteaa, että ammattikorkeakulut ovat lunastaneet paikkansa tiedeyliopistojen rinnalla.

– Työelämä on niin kovassa muutoksessa, että me tarvitaan korkeaan ammatilliseen asiantuntijuuteen perustuvaa koulutusta. Amk-tyyppisellä osaamisella on paljon jalansijaa suomalaisessa yhteiskunnassa.

Rissasen mukaan koulutustarpeisen ennakoiminen ja täsmentäminen ovat tulevien vuosien isoja kysymyksiä.
– Mitä on se korkeakoulutukseen perustuva osaaminen mitä me Suomessa tarvitaan ja millaisissa järjestelmissä sitä on viisainta tuottaa?

Entäpä takavuosina nähty kissanhännänveto tiedeyliopistojen ja ammattikorkeakoulujen rooleista?
– Meillä on kaksi erilaista osaamista tuottavaa korkeakoulujärjestelmää. Olennaista on, millä aloilla voidaan nähdä yhteistyötä ja miten eri alueille voi muodostua erilaisia korkeakoulurakenteita, joissa ammattikorkeakoulut ja yliopistot tekevät asioita yhdessä. Selvimmin tämä näkyy tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnassa, jossa asiantuntemus yhdistää, eivät ne organisaatiorajat että mistä tullaan, Riitta Rissanen toteaa.

kuuntele Kesto 13'23"

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
9 + 0 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer