Villiyrteistä virkeyttä vatsanväänteiden tilalle

Anne Heikkinen - 13.3.2014 - 19:28:59

Mitäpä jos kokouksessa saisikin iänikuisen kahvin sijaan pihasauniosta, seljankukkamehusta ja hunajasta valmistetun smoothien? Tai vaikkapa ruusun terälehdillä tai kallioimarteella maustettua villiyrttijuomaa? Tuloksena voisi olla hyvinvointia ja virkeyttä vatsanväänteiden sijana.

Näin uskotaan Pohjois-Savossa, jossa Savon ammatti- ja aikuisopiston Tuore-hanke pyrkii aikaansaamaan tuoreita ruokaelämyksiä kokouksiin ja tapahtumiin.

Kunnianhimoisena tavoitteena on syrjäyttää kahvi ja korvata se villiyrttijuomilla.
– Kahvi on ollut meillä tabu, se on aikanaan tullut meille ja vallannut Suomen markkinat. Se on asia ja rutiini, jota ei ajatella.  Toisaalta nykyään yhä enemmän mietitään, että mikä tuottaa minulle hyvinvointia. Jos istutaan vaikkapa kolmesta viiteen kokousta päivässä ja jokaisessa niistä nautitaan kahvia, niin aika moni meistä miettii päivän jälkeen, että millainen olo meillä on. Villiyrttijuomilla meillä on mahdollisuus vaikuttaa ihmisten hyvinvointiin, korostaa projektipäällikkö Irma Ikäheimo.

 

Maukasta ja värikästä läheltä

Blenderit hurisevat huumaavalla äänellä ja pöydät notkuvat toinen toistaan värikkäämmistä aineksista villiyrttilähettiläs Sami Tallbergin työpajassa. Pohjoissavolaiset keittiömestarit ovat saamassa oppia villiyrttijuomien valmistuksesta ja pian maistettavana on kymmenen toinen toistaan kutsuvamman näköistä juomaa. Kahvi saa koulutuspäivän aikana jäädä suosiolla keittimeen.

– Villiyrteissä ruuan kanssa on jo huomattu että kysyntä kasvaa koko ajan ja ennakkoluulot karisevat. Juomapuolessa jos me ei nyt olla valmiita, niin milloin sitten, Tallberg heittää.

– Villiyrtit ovat meille sopivaa ravintoa, maukasta värikästä ja lähellä kasvanutta

kuuntele Kesto 22'40"

 

Katso myös video villiyrttijuomien valmistuksesta:

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
17 + 2 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer