Kuopion alue loistaa villiyrttimaakuntana

Anne Heikkinen - 30.5.2014 - 08:37:42

Kesäkuun ensimmäisellä viikolla vietetään Suomen ensimmäistä Villiyrttiviikkoa. ELO-säätiön luoman valtakunnallisen teemaviikon ideana on nostaa esille villiyrttien mahdollisuuksia sekä kotikeittiöissä että ammattikeittiöissä.

Kuopion alueella villiyrttien hyödyntämisessä ollaan jo hyvällä polulla. Irma Ikäheimo Savon ammatti- ja aikuisopiston Tuore-hankkeesta toteaa, että villiyrttien kysyntä ekologisena lähiraaka-aineena on moninkertaistunut lyhyessä ajassa. Kuopion alueelta toimitetaan jo nyt luonnon antimia niin kauppoihin kuin ammattikeittiöihin ja huippuravintoiloihinkin.

Kuopion seudulla tehty työ villiyrttien edistämiseksi on tuottanut hedelmää ja niinpä Kuopion alue on julistautunut Suomen Villiyrttimaakunnaksi. Savon keittiömestarit haastavat myös Suomen muut keittiömestariyhdistykset Suomen ensimmäisen Villiyrttiviikon toteutukseen.

Mutta miten villiyrtit taipuvat ravintolakeittiöön ja joko asiakkaat osaavat niitä tilata? Anne Heikkinen kysyy ja Savon keittiömestareiden puheenjohtaja Ossi Lassila sekä Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiön johtaja Seija Kurunmäki vastaavat. Kuuntele haastattelu:

kuuntele Kesto: 6'49"

 

Katso Villiyrttiviikon haastevideo:

Savon Keittiömestareiden haaste Suomen Keittiömestareille: toteuta ELO-säätiön Villiyrttiviikko 23!

 

 

Lähettäjä: Sikke (vieras) - 30.5.2014 - 11:21:42

Juuri törmäsin tuohon sivustoon ja muutaman kokeilun jälkeen minusta tuli aihepiirin suuri ystävä!
http://perinneruokaaprkl.blogspot.fi/2014/05/parsaa-eipas-kun-maitohorsm...

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

Footer