Kansallisfilosofi J. V. Snellmanin kootut teokset netissä

Kimmo Salvén - 20.5.2014 - 09:02:36

Snellman-lähdeportaali tarjoaa kansalaisten ulottuville kansallisfilosofimme J. V. Snellmanin kootut teokset 1-24 kaikille päätelaitteille skaalautuvassa muodossa. Tämä on ensimmäinen vaihe kolmivuotisessa hankkeessa, jossa J.V. Snellmanin kootut teokset julkaistaan verkossa alkukielisenä ja suomennettuna kaikille avoimina ja maksuttomasti hyödynnettävinä.

Verkkopalvelussa alkuperäiset dokumentit on tulkittu ja puhtaaksikirjoitettu sekä varustettu täydellisillä hakuominaisuuksilla, selityksillä ja Kuopiosta käsin toimiva Snellman-instituutti ry on 30 vuoden ajan osaltaan huolehtinut Snellmanin perinnön vaalimisesta ja näkyvyydestä tässä päivässä.

Lähdeportaalin sisältöä voivat hyödyntää niin tutkijat, opettajat, koululaiset, puheen pitäjät, poliitikot, kansalaisvaikuttajat kuin muutkin kansalaiset.

Verkkosivustolla avataan Suomen kansalle pääsy historiamme rakennusaineksiin ja kulttuurimme kulmakiviin. Snellmanin koottujen teosten 12 000 sivua vievät lukijansa suomalaisen kansakunnan juurille. Aineisto kuvaa vahvasti, kuinka usko sivistyksen voimaan herätti kansan ja muokkasi suomalaisesta identiteetistä tulevaisuuden pysyvän menestystekijän.

Koottujen teosten avulla voi seurata Snellmanin jalanjälkiä suomen kielen aseman parantajaksi, Suomen markan isäksi ja sysäyksen antajaksi useiden muiden kansakunnan tärkeiden asioiden toteutumiselle. Euroopan yhdentymiskehitys on tehnyt Snellmanista kansallisten tunnusmerkkien luojana entistä ajankohtaisemman, kun peräänkuulutetaan suomalaisen identiteetin rakennuspuita. Kootut teokset tuovat esille aikakauden, jolloin Suomi oli eurooppalaisempi kuin koskaan.

Snellman-lähdeportaalihankkeen päärahoittajana toimii Olvi-säätiö ja hankkeen kokonaistoteutuksesta vastaa Edita Publishing Oy, joka on käynnistänyt laajan kustannusohjelman koottujen teosten editoimiseksi useista kansakunnan arvojohtajista osana itsenäisyyyden 100- vuotisjuhlallisuuksia. Päätoimittaja Raimo Savolainen toteaa: ”Kansakunnan muisti avautuu, kun arkistojen ja kirjastojen aarteet saadaan sähköisesti kaikkien ulottuville.”.

J. V. Snellmanin kootut teokset netissä:

snellman.kootutteokset.fi

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
1 + 7 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer