Kauneus + käytettävyys = hyvä kaluste

Anne Heikkinen - 6.5.2014 - 10:15:31

Kuopiolaisen Woodi Oy:n tuotantotiloissa tuoksuu tuore puu. Tehtaassa valmistuu kalusteita muun muassa kouluihin, päiväkoteihin ja senioriasuntoihin. Kalusteet miellyttävät sekä silmää että kehoa, sillä ergonomiaan on kiinnitetty erityistä huomiota.

– Päiväkotipuolella Lastentarhanopettajaliitto otti meihin yhteyttä yli kymmenen vuotta sitten ja he pyysivät meitä kehittämään ergonomisia yli päiväkotikalusteita, kertoo Woodin markkinointijohtaja Jukka-Pekka Suvala.

Tämän päivän ergonomiaa edustaa yhteistyössä kuopiolaisten koulujen kanssa kehitetty uudenlainen korkea opettajanpöytä, joka kätkee sisäänsä kaikki modernissa oppimisympäristössä tarvittavat laitteet.

– Ei voida mennä muodon ehdoilla tai pelkästään valmistuksen ehdoilla vaan pitää löytää balanssi, joka sopii tähän aikaan. Käytettävyydestä ei voi antaa milliäkään periksi, Suvala tiivistää.

Kuva: Anne Heikkinen

Jukka-Pekka Suvala ja Woodin toimitusjohtaja Mika Rissanen ovat Kuopion Muotoiluakatemian 130-vuotisjuhlavuoden 2014 muotoilupalkinnon saajia.

Muodosta tulevaisuus -muotoilupalkinto myönnetään Kuopion Muotoiluakatemian kasvatille, joka on ammattitaidollaan ja osaamisellaan edistänyt ja tehnyt tunnetuksi muotoiluosaamista. Palkinnon taustalla on Kuopion Rouvasväenyhdistys.

– Kyllä muotoiluakatemiasta sai aikoinaan hyvän pohjan tähän työhän mitä on tehty. Ja kyllä mekin on käyty jälkeenpäin siellä kokemuksiamme kertomassa, Mika Rissanen kertoo.

Kuuntele Suvalan ja Rissasen haastattelu kokonaisuudessaan, aluksi Jukka-Pekka Suvala esittelee uudenlaista opettajanpöytää:

kuuntele Kesto: 10'34"

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

Footer