SciFest on sukellus tieteen maailmaan

Anne Heikkinen - 2.5.2014 - 12:12:26

Kuva: Kimmo Salvén

– Tiedehän on hieman mystistä ja salaperäistä ja se käsittelee salaisuuksia, joita halutaan ymmärtää, siitä on kysymys myös Scifestissä, toteaa professori Erkki Sutinen esitellessään jo kahdeksatta kertaa järjestettyä tiedefestivaalia.

Maaliskuun lopulla järjestetty tapahtuma kokosi Joensuuhun kolmen päivän aikana noin 7500 lasta ja nuorta tutustumaan tieteen maailmaan. Tiede-, ympäristö- ja teknologiafestivaalin taustalla ovat Joensuun Tiedeseura ry ja Itä-Suomen yliopisto.

– Tiede on usein pönöttävää ja meillä on juhlallisia kulkueita ja puheita ja niin edelleen, mutta me tarvitaan myös sitä, että tiede on osa elämää. Kun tiedettä tehdään, niin se on usein arkista ja kaoottista ja tämä tapahtuma antaa ajatusta, että se on tätä taistelua ja myös oivaltamisen iloa, joka näkyy täällä työpajoissakin, Sutinen iloitsee.

kuuntele Kesto: 9'01"

 

Muuta SciFestistä bongattua:

 

Vanhempaa SciFest-satoa:

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

Footer