Ainon tarina

Harri Peiponen - 1.1.2003 - 01:00:00

Ainon tarina on keittiöalan yrittäjänä toimivan Ainon kertomus omasta työssä jaksamisestaan.

Kuva: Harri PeiponenTarinassa nousee esiin asioita, joita moni työelämässä toimiva nykyisin kohtaa. Nopeita muutoksia töissä, töiden kasaantumista, työn ja vapaa-ajan erottamisen vaikeutta, väsymistä, päänsärkyä ja selkäkipuja. Lopulta huomaa, että nyt ei enää jaksa.

Ainon tarinassa kerrotaan myös muutoksesta. Mitä pitäisi tehdä, mistä saa apua ja mitä muutos vaatii itseltä ja työyhteisöltä?

Ainon tarina muodostuu kahdesta osasta.

Ensimmäisessä osassa Aino kertoo työstään, väsymisestään sekä siitä mikä johti muutokseen.

kuuntele Kesto 9'01"

 

Toisessa osassa Aino kertoo muutoksesta ja sen vaikutuksesta työhön, vapaa-aikaan ja omaan ajatteluun.

kuuntele Kesto 8'40"

 

Ainon tarina liittyy Kuopion yliopiston Avoimessa yliopistossa toteutettavaan Ergonetti -projektiin (ESR).

Toimittaja, kuvat: Harri Peiponen
Asiantuntija: Merja Mäkitalo
Verkkototeutus: Kimmo Salvén

 

Lähettäjä: Sari Hepouro (vieras) - 8.4.2014 - 13:20:00

Varmasti meille monella kuten Ainollakin , muutokseen sysää juuri joko hankalat fyysiset oireet, jaksamattomuus tai psyykkinen väsyminen. Täytyy lyödä ensin pää seinää ennen kuin osaa kääntyä ja näin käydä mahdollisesti äärirajoilla tavalla tai toisella. Yksi tekijä Ainolla olivat nuo fyysiset oireet ja heikentynyt yöuni, josta tie muutokseen alkoi.
Hänellä myös läheiset lapset alkoivat regoida äidin läsnäolon puuttumiseen ja toimivat näin hyvänä peilinä hänelle. Lasten kommentit miksi olet aina tietoneella sattuivat syvälle sydämeen, muuta kannustivat hakemaan apua muutoksen alkuun.
Aino pääsi hyvin eteenpäin asioidensa kanssa työterveyhuollossa, jossa hänet otettiin todesta ja kuntoutusten kautta hän sai aikaa itselleen. Tuolloi syntyivät sitten ajatukset konkreettisista muutoksista työhön.
Hieno oli huomata myös , että Aino alkoi kiinnittää myös enemmän huomota muidenkin jaksamiseen omassa työyhteisössä ja lähti tukemaan myös heidän jaksamista.
Työpaikalle luotiin uusia toimintatapoja, vastuunjakoa, tilojen laajentamista, hankittiin ergnomiaa helpottavia työvälinetä ja tuettiin työntekojöiden elpymistä säännöllisin taukojumpin.

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

Footer