Hyvä yhteiskunta – hyvä elämä

Kimmo Salvén - 27.10.2014 - 17:28:08

Järjestöneuvos, kunniatohtori Liisa Kauppinen luennoi YK:n päivänä vammaisten ihmisoikeuksista ja YK:n vammaisten oikeuksien yleissopimuksen merkityksestä hyvän elämän näkökulmasta. Viittomakielinen luento on taltioitu Humanistisen ammattikorkeakoulun ja Pohjois-Savon opiston järjestämässä Studia Koivumäki -luentosarjan tilaisuudessa 24.10.2014.

Kauppinen on ensimmäinen YK:n ihmisoikeuspalkinnon saanut suomalainen. Hän on tehnyt pitkän kansainvälisen uran kuurojen oikeuksien puolesta. Kauppisen tärkeimmäksi saavutukseksi voidaan nimetä YK:n vammaisten ihmisten oikeuksia koskeva yleissopimus, johon hän onnistui neuvottelemaan kaikki sopimuksen keskeiset viittomakieltä ja kuurojen oikeuksia koskevat asiat.

Video YouTubessa:

https://www.youtube.com/watch?v=zOF-auYz654

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
19 + 1 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer