Vaaka ei kerro koko totuutta terveydestä

Anne Heikkinen - 13.1.2015 - 11:15:58

Järkevä ruokavalio tepsii ja vie kohti terveyttä vaikka paino ei putoaisikaan. Täysjyväviljaa, vihanneksia, marjoja, rypsiöljyä ja kalaa suosiva pohjoismainen ruokavalio nimittäin näyttää tuoreen tutkimuksen mukaan suojaavan kroonisilta sairauksilta, kuten diabetekselta ja syöviltä. Vaa'an lukema ei siis aina kerro koko totuutta.

Kuva: Anne HeikkinenItä-Suomen yliopiston kliinisen ravitsemustieteen yksikön johtamassa pohjoismaisessa tutkimuksessa havaittiin, että terveyttä edistävä pohjoismainen ruokavalio vähentää tulehdukseen liittyvien geenien ilmentymistä ihonalaisessa rasvakudoksessa. Liikapainoon liittyvien terveyshaittojen uskotaan osaltaan johtuvan rasvakudoksen toiminnan häiriöistä johtuvasta matala-asteisesta tulehdustilasta.

– Pohjoismainen ruokavalio vähentää tulehdusgeenien toimintaa rasvakudoksessa eli perinteinen elämäntapamuutos voi auttaa matala-asteiseen tulehdustilaan, toteaa dosentti Marjukka Kolehmainen.

Mutta mitä suosia, mitä välttää ja mistä tietää, että syö terveyttään vaalien jos vaaka ei olekaan se totuudentorvi? Kuuntele haastattelu:

kuuntele Kesto 18'30"

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
1 + 1 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer