Itä-Suomen yliopiston hakijamäärä kasvoi

Kimmo Salvén - 8.4.2016 - 08:38:42

Itä-Suomen yliopistoon haki kevään yhteishaussa 14 400 hakijaa. Viime vuonna hakijoita oli 13 000. Itä-Suomen yliopisto oli myös aiempaa useammin ensimmäinen hakukohde; ensisijaiseksi hakukohteekseen sen valitsi noin 6700 hakijaa, viime vuonna 6028.

Koko maassa korkeakoulujen kevään yhteishaussa oli 152 000 hakijaa ja määrä laski viime vuodesta, jolloin hakijoita oli 154 500.

Hakijamäärän kasvu Itä-Suomen yliopistossa selittyy osin yliopiston aikaisempien erillisvalintojen ja niihin kuuluneiden maisterihakujen siirtymisellä osaksi yhteishakua. Tämän myötä aloituspaikkojen määrä kasvoi vajaasta 2000 aloituspaikasta yli 2700 paikkaan. Samasta syystä hakijaluvut eivät ole täysin vertailukelpoisia viime vuoteen nähden.

Suosituimpia hakukohteita olivat tämän kevään yhteishaussa entiseen tapaan kauppatieteet, lääketiede, oikeustieteellinen ala, farmaseuttikoulutus ja luokanopettajakoulutus.

Uusista koulutuksista eniten hakijoita keräsi Kuopion kampuksen Terveyden edistäminen. Jo vakiintuneista koulutuksista hakijamäärä kasvoi eniten Joensuun kampuksen julkisoikeuden koulutuksessa sekä matematiikan, fysiikan ja kemian aineenopettajan ja luokanopettajan koulutuksessa. Myös yhteishakuun siirtyneet hoitotieteen koulutukset keräsivät aikaisempaa enemmän hakijoita.

Savonlinnan kampuksen hakukohteissa hakijamäärät pysyivät lähes ennallaan. Luokanopettaja- ja lastentarhanopettajakoulutusten hakijamäärät vähenivät noin kymmenen prosenttia, kun taas kotitalous- ja käsityönopettajien koulutusten hakijamäärissä oli pientä nousua.

Hakijoista keskimäärin noin joka viides saa opiskelupaikan. Opiskelijavalintojen valintakokeet ajoittuvat touko-kesäkuulle ja tulokset julkaistaan viimeistään 1. heinäkuuta.

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
2 + 1 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer