Aspekti 17.11.2013

Toimitus - 17.11.2013 - 15:00:00

Aspekti Yle Puheella sunnuntaina 17.11.2013.

Itse aiheutettu huono aamu eli krapula on kurja juttu, itse asiassa ehkä vieläpä tiedettyäkin kurjempi. Tuoreessa tutkimuksessa nimittäin havaittiin krapulan liittyvän kohonneeseen aivohalvauksen riskiin. FM Sanna Rantakömin väitöstutkimuksessa selvitettiin alkoholinkäytön, ateroskleroosin ja aivohalvauksen yhteyttä.

Filosofian professori Seppo Sajama Itä-Suomen yliopistosta puhui Filosofiakahvilassa pitämässään alustuksessa luonnon itseisarvon kritiikistä. Sajama toteaa luonnon itseisarvon käsitteen olevan ympäristöfilosofiassa asia, jota ei usein kyseenalaisteta, niinpä hän tekee sen nyt.

Voiko tabletti korvata lyijykynän ja oppikirjan?
– Laitteet ja oppimisympäristöt eivät tee autuaiksi, ei se tieto sieltä hyppää oppilaalle itsekseen, toteaa opettajan roolia ja opetuksen tukemista uusissa, moderneissa oppimisympäristöissä tutkinut FM Ilkka Jormanainen.

Miten ennen sisustettiin? on viisiosainen ohjelmasarja, jossa pääsemme tutustumaan kaupunkiasumisen arkeen aikana, jolloin pihapiiristä löytyi talojen yhteinen ulkohuussi ja suuretkin perheet asustivat pienissä hellahuoneissa. Toisen näkökulman tarjoaa herrasväen pramea kaupunkitalo eli varakkaan perheen koti, jonne pääsemme piipahtamaan tänään. Kierroksemme alkaa kuopiolaisen kirjailijasuuruus Minna Canthin kamarista.

Kuuntele Aspekti kokonaisuudessaan:

kuuntele Kesto 60'00"

 

Lisää Aspekteja (kantti.net)

Yle Puhe

Yle Puhe - taajuudet ja ohjelmakaavio

 

Footer