Aspekti 10.4.2016

Toimitus - 10.4.2016 - 15:00:00

AspektiAspekti Yle Puheella sunnuntaina 10.4.2016.

Sosiaalisten käytöstapojen katoaminen, impulsiivisuus, apaattisuus tai persoonallisuuden muutokset – kuulostavat psykiatrisilta oireilta, mutta voivat viitata myös otsalohkodementiaan. Tämä monesti jo työikäisenä alkava etenevä muistisairaus diagnosoidaankin usein mielialahäiriöksi tai psykoottiseksi häiriöksi.

Itä-Suomen yliopiston Cafe Smartissa puhuttiin syksyllä yksilöllistetystä lääketieteestä ja yksilöllisestä syövän täsmähoidosta.
Erityisesti geenitekniikka vie meitä yhä voimakkaammin kohti yksilöllisiä hoitoja, mutta myös kohti parempaa ymmärrystä terveydellisistä ongelmista yksilötasolla.

Pieni, mutta pippurinen kevättaskuruoho ei ole mikä tahansa kasvi, vaan sillä on erityisiä ominaisuuksia raskasmetallien keräämiseen ja sietoon liittyen. Suurten raskasmetallimäärien tahallinen kerääminen lehtiin on kasveilla harvinainen ominaisuus, sillä yleensä kasvit pyrkivät välttämään näitä myrkkyjä.

Ravinnolla on suuri merkitys jaksamisen kannalta. Etenkin laihduttaessa tulee kuitenkin nipisteltyä syömisiä, mikä saattaa myös epätoivotulla tavalla. Ateriarytmiin kannattaa kiinnittää huomiota - laihduttaessakin.

Hyvä hitsaaja on kuin Rembrandt.
 – Kaikki pitää osata ensin käsin ja sitten vasta voidaan robotteja ohjata. Jos ei osaa hitsata käsin erittäin hyvin, niin robottien ohjelmointi on utopiaa, toteaa hitsauksen opettaja Pauli Pitkänen.

Kuuntele Aspekti kokonaisuudessaan:

kuuntele Kesto 60'00"

 

Lisää Aspekteja (kantti.net)

Yle Puhe

Yle Puhe - taajuudet ja ohjelmakaavio

 

Kirjoita uusi kommentti

  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
10 + 9 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer