RealPlayer-asennus

RealPlayer - RealMedia - RealAudio - RealVideo

RealPlayer-asennus:» Ohjelman haku internetistä
» Asennus 1/4
» Asennus 2/4
» Asennus 3/4
» Asennus 4/4

» Usein kysyttyä

Ohjelman haku internetistä

Tämä ohje käsittelee RealPlayerin asentamista Windows-koneelle. Linux-käyttäjät löytävät omat softaversionsa osoitteesta www.real.com/linux, mac-käyttäjät osoitteesta www.real.com/mac/.
Myös mobiiliversioille on omat sivunsa.

Jotta voit kuunnella tai katsoa RealMedia-muodossa olevaa materiaalia, tarvitset RealPlayer-ohjelmiston.

Ohjelmistosta on saatavilla ilmaisjakeluversio sekä laajempi, maksullinen versio. Kuunteluun riittää ilmaisjakeluversio eli freeplayer jonka Windows-asennukseen tutustumme näillä sivuilla.

Tuoreimman ohjelmaversion löydät seuraamalla oikealla olevaa linkkiä.

! 

Jotta voit asentaa ohjelmiston, sinulla tulee olla riittävät oikeudet asennuksen kohteena olevan tietokoneen hallintaan. Mikäli kyseessä on jonkin organisaation (oppilaitos, yritys) tai toiselle henkilölle kuuluva tietokone, konsultoi asennuksesta ennen mihinkään toimenpiteisiin ryhtymistä kyseisen tietokoneen ylläpidosta vastaavan tahon kanssa.


Ohjelman haku internetistä

Aluksi lataamme ohjelmiston asennuksessa tarvittavan asennuspaketin.

Klikkaa oikealla olevaa kuvaa, jolloin pääset RealNetworks:n sivulle. Avautuvalla sivulla tarjotaan ensisijaisesti maksullista versiota ja kerrotaan sen tuomista eduista. Me kuitenkin keskitymme ohjelmaan tutustumiseen ilmaisversion kautta.

Seuraa sivuilla linkkejä jotka viittaavat ilmaiseen ohjelmaversioon "Free RealPlayer".

! 

Mikäli sinulta kysytään luottokorttinumeroa, olet ajautunut lataamaan ohjelman maksullista versiota. Palaa takaisin edellisille sivuille, ja etsi tarkemmin sivuilta linkkejä "Free RealPlayer" -sivulle.

Lopulta pääset lataamaan ilmaista ohjelmaversiota. Lataus käynnistyy joko automaattisesti, tai sitten sen alkaminen täytyy ensin hyväksyä.

Esimerkiksi Internet Explorer 7:ssa hyväksyntä tapahtuu seuraavasti:

Selaimen yläreunassa on allaolevan kuvan kaltainen palkki:

Selain on siis estänyt tiedoston latauksen alkamisen, ja odottaa käyttäjän toimenpiteitä. Tässä tapauksessa klikkaa palkkia jolloin saat vaihtoehdot esille. Valitse "Download file" tai suomeksi "lataa tiedosto".

 

 

Tässä vaiheessa internet-selaimesi kysyy ylläolevan kuvan tyylisesti (eri käyttöjärjestelmäversioilla näkymässä voi olla pieniä eroja) halutaanko asennuspaketti avata vai halutaanko se tallentaa. Valitse save tai tallenna.
Avautunut ikkuna varoittaa myös siitä, että tämäntyyppinen tiedosto (.exe) voi sisältää tietokonetta vahingoittavaa koodia. Tästä ei ole huolta, sillä Real.com on tunnettu yhtiö ja sen tuotteet laajasti käytössä.

(Etenkin nopeilla yhteyksillä tiedoston voi toki avata tallentamattakin, tällöin valitse run tai avaa. Tämän jälkeen voit hypätä suoraan ohjelman asennusohjeisiin.)

 

 

Valitse tietokoneeltasi kohdekansio, esimerkiksi C:\temp (kansio voi olla mikä tahansa, olennaista on, että muistat sen). Valitse tallenna jolloin asennuspaketin haku internetistä alkaa.

Ohjelman koko on reilut 12,8 megatavua, joten yhteysnopeutesi vaikuttaa hakuaikaan suurestikin. Paina mieleesi se kansio johon asennusohjelman lataat.

 

Valittuasi save tai tallenna avautuu ylläolevan kaltainen ikkuna josta näet latauksen edistymisen.

Kun haku on suoritettu, jatka matkaasi ohjelman asennusohjeisiin

 


RealNetworks, RealOne, RealPlayer, ja RealAudio ovat RealNetworks yhtiön rekisteröimiä tavaramerkkejä.

RealNetworks, RealOne, RealPlayer, and RealAudio are the registered trademarks of RealNetworks, Inc.

 

Footer