Elintarvikealan perustutkinto

Kolme vuotta ja 120 opintoviikkoa. Siinä resepti alalle joka maistuu.

Elintarvikeala on Suomen neljänneksi suurin teollisuudenala. Näin se tarjoaa vakaan leivän suurelle joukolle suomalaisia.

Elintarvikealan perustutkinnon kautta pääsee työllistymään hyvin erilaisiin tehtäviin, esimerkiksi ruuan prosessiteollisuuteen, lihajalostamoihin tai vaikkapa leipomoihin.

» Ammattiesittelysarjan etusivu

 

Ala joka maistuu

Savon ammatti- ja aikuisopiston lehtori Ari Suuronen toteaa, että ala on kaikkea muuta kuin suhdanneherkkä.
– Itse olen ollut kolmisenkymmentä vuotta elintarvikealan kanssa tekemisissä ja aina on ollut töitä. Koko ajan tulee uusia ravintoaineita jotka tehdään uusiin muotoihin. Näillä tehdään työtä meillekin, Suuronen toteaa.

Savon ammatti- ja aikuisopistossa tarjotaan elintarvikkeiden valmistukseen sekä leipuri-kondiittorin tehtäviin valmistavaa koulutusta.

» Lue lisää

 

Laitteet kotikeittiötä suurempia

Kolmannen vuosikurssin opiskelija Alina Salo päätyi elintarvikealan koulutusohjelmaan hieman vahingossa välivuoden jälkeen. Hän on kuitenkin ollut tyytyväinen niin valintaan kuin alaankin.
– On tämä ollut tosi hyvä. Olen aina tykännyt ruuanlaitosta ja koulutus painottuu aika paljon siihen.

Kotoisaan ruuanlaittoon Salo näkee selviä eroja, ovathan mittasuhteet jokseenkin toiset kuin kotikeittiöissä. Vaikka koneet ovatkin kotikeittiöitä suurempia, niitä oppii käyttämään nopeasti.

 » Lue lisää

 

Intohimona suklaa

Leipuri-kondiittoriksi opiskellut Tiina Leminen työskentelee idyllisessä Kahvila Kanelissa aivan Kuopion keskustassa. Kaneli on tyypillinen pieni yritys, jossa työntekijät tekevät vähän kaikkea tilanteen mukaan.

Normaalina aamuna Tiina Leminen avaa kahvilan yhdeksältä.
– Rooliini kuuluu valmistaa erikoiskahveja ja annoksia, mutta myös ihan asiakaspalvelua.

 » Lue lisää

 

Tuoretta leipää marketteihin

Monien markettien yhteydestä löytyy tuoreista leipomotuotteista vastaava leipomo. Fazer-myymäläleipomoiden ketjuun kuuluvassa kuopiolaisessa Leipomo Hanna ja Kertussa työskentelee neljä henkeä.

– Me ainakin arvostamme käsileivontataitoa ja jos on kiinnostunut tuotekehityksestä, siihen meillä on hyvä mahdollisuus. Olemme kiinnostuneita henkilöistä, jotka ovat innostuneita pienen yksikön tiimityöskentelystä ja ovat joustavia ja sopeutuvia, hallitsevat matematiikan perustaidot.

 » Lue lisää

 

Kasvisjalosteille riittää kysyntää

Kasvis Galleria on kuopiolainen elintarvikealan yritys, joka lähti liikkeelle vuonna 1995 Tarja ja Heikki Peltolan kotikeittiöstä ja porkkanalaatikosta. Tänään Kasvis Galleria on Suomen suurin kasviksia etupäässä ravintoloiden käyttöön jalostava yritys.

Päivät Kasvis Galleriassa alkavat jo varhain, kun teimme haastattelua aamupäivällä, hallissa alkoi jo hiljentyä.
– Kuuden aikaan tullaan töihin, tehdään normaalit aloitushommat ja jokaisella on omat työnsä, kahden aikoihin lopetellaan, päästään aikaisemmin pois kuin moni muu, kuvailee Korhonen Kasvis Gallerian arkea.

 » Lue lisää

 


Linkkejä:

  • Savon ammatti- ja aikuisopisto 

» Ammattiesittelysarjan etusivu

 

Footer