Liiketalouden perustutkinto

 

Toisen asteen koulutuksen liiketalouden opintoja voi kutsua ajokortiksi työelämään ja liiketalouden perusosaajaa kokonaisuuksien hallitsijaksi. Liiketalouden koulutusohjelman suorittaneet merkonomit ja datanomit voivat toimia monentyyppisissä työtehtävissä työelämässä.

Talousasioiden taitamisen lisäksi liiketalouden osaajalla on oltava "sosiaalista älykkyyttä" - mitä se on?

» Ammattiesittelysarjan etusivu

 

 

Liiketaloudessa on hyvät työllisyysnäkymät

Liiketalouden alan työllisyysnäkymät ovat Pohjois-Savossa hyvät sekä kaupan että taloushallinnon aloilla, opettaja Anne Nissinen kertoo. Merkonomin tutkinto on liiketalouden perustutkinto. Merkonomin koulutus antaa monipuoliset mahdollisuudet toimia liike-elämässä, esimerkiksi myyjänä päivittäistavara- tai erikoisliikkeissä tai toimihenkilönä talous- ja toimistopalveluissa julkisella ja yksityisellä alalla.

Lue lisää...

 

Myyjä on moniosaaja

Osastopäällikkö Tuula Väli-Tainiolla Anttila Oy:n Kuopion tavaratalosta on vakaa näkemys myyjältä vaadittavista taidoista. Myyjä on nykyisin paitsi asiakaspalvelija myös moniosaaja, hän toteaa. Myyjän tärkeimpiä ominaisuuksia ovat sosiaalisuus iloinen mieli, ja aito halu palvella asiakasta. Suoraan koulutuksesta tuleva ei vielä ole valmis myyjä, mutta kun nuori osaa sanoa päivää, kiitos ja hei sekä omaa positiivisen palveluasenteen, niin siitä se ura lähtee.

Lue lisää...

 

Yritysmyynnissä saa osoittaa kyntensä

Joonas Jokilinna opiskelee toista vuotta Savon ammatti- ja aikuisopiston liiketalouden business to business – eli yritykseltä yritykselle -koulutusohjelmassa. Siinä kaupantekokumppanit ovat yrityksiä, eli yritys myy palvelujaan ja tuotteitaan toisille yrityksille. Yritysmyynti kiinnostaa Jokilinnaa, koska siinä pääsee ratkaisemaan oikeasti yritysasiakkaan ongelmia, ja jokainen yritysasiakas on myyjälle henkilökohtainen asiakas. Jokilinna aikoo yrittäjäksi. Web design –alan yritys on jo perusteilla serkun kanssa.

Lue lisää...

 

Liiketalouden perusosaaja hallitsee kokonaisuudet

Liiketalouden perusopinnoista valmistuu merkonomeja pääasiassa kaupan erilaisiin työtehtäviin ja muun muassa tilitoimistoihin. Datanomiksi valmistuneet työskentelevät esimerkiksi tietotekniikan tukitehtävissä. Liiketalouden perustutkinto antaa myös hyvät valmiudet toimia itsenäisenä yrittäjänä.

Liiketalouden opintoja opiskellaan käytännönläheisesti esimerkiksi toimimalla harjoitusyrityksessä.

Lue lisää...

 

Työnantajat arvostavat monipuolisia työelämäkokemuksia

Liiketalouden alalla työskentely edellyttää halua ja kykyä palvella monenlaisia asiakkaita. Kielitaito, liiketaloudellinen ajattelu, yrittäjähenkisyys, tietotekninen osaaminen, vastuullisuus, luovuus, joustavuus ja yhteistyökyky kuuluvat alalla menestyvien ominaisuuksiin. Millaisia työntekijöitä hakevat esimerkiksi tavaratalonjohtaja ja tilitoimistoyrittäjä?

Lue lisää...


Linkkejä:

  • Savon ammatti- ja aikuisopisto

» Ammattiesittelysarjan etusivu

Footer