Lukihäiriöstä pääsee eroon!

Juha Halonen - 19.1.2004 - 09:58:00

Edelleenkin monet pyrkivät peittämään lukihäiriötään erilaisin keinoin. Ongelman salaaminen ei johda kuitenkaan myönteiseen lopputulokseen, vaan vaikeudet kasaantuvat. Sitä paitsi lukihäiriöstä voi päästä eroon hakeutumalla asiantuntevaan kuntoutukseen.

Pohjois-Savossa lukihäiriöstä kärsiviä ihmisiä auttaa Lapinlahdella toimiva kuntoutuskeskus. Sen toiminnanjohtaja Hannu Hätinen on elävä esimerkki siitä, miten asiantunteva ja oikea kuntoutus voi auttaa ongelmasta kärsivän ihmisen uuden elämän alkuun.

Hänen mukaansa suurimmat ongelmat tulevat eteen kouluiässä, jolloin oppilas pyrkii usein salaamaan lukihäiriönsä mitä erilaisimmin keinoin. Työelämässäkään ei ole aina helppoa. Samoin lukihäiriö voi vaikuttaa jopa ihmisen harrastusten valintaan. Aiheeseen perehdymme pääosin Hannu Hätisen omakohtaisten kokemusten kautta, mutta aluksi selvitämme, millaisia tutkimuksia niin meillä kuin maailmallakin on tehty lukihäiriöistä.

kuuntele Kesto 6'20"

Seuraavassa Hannu Hätinen kertoo omakohtaisia kokemuksiaan kouluun lähdöstä ja silloisista vaikeuksista pysyä luokan mukana. Sitä ennen hän vastaa kysymykseen, miten lukihäiriö voi heijastua jopa ihmisen vapaa-aikaan.

kuuntele Kesto 4'11"

Mikäli lukihäiriöstä ei pääse eroon nuorena, ongelma seuraa myös työelämään. Hannu Hätisen kokemukset osoittavat, että kuntoutuksella voi päästä uuden elämän alkuun. Tässä hänen huikea selviytymistarinansa.

kuuntele Kesto 10'13"

Pohjois-savolaisia lukihäiriöstä kärsiviä ihmisiä auttaa siis Lapinlahdella kotipaikkaansa pitävä kuntoutuskeskus. Sen asiakaspiiri laaja sen vuoksi, että keskuksen henkilökunta vierailee säännöllisesti myös Kuopiossa ja muissa ympäristökunnissa.

Ylä-Savolaiset käyvät puolestaan kuntoutuksessa Lapinlahden toimipisteessä. Asiasta enemmän Hannu Hätinen.

kuuntele Kesto 2'13"


Haastateltavana:

  • Toiminnanjohtaja Hannu Hätinen, Lukihäiriöisten kuntoutuskeskus
Lähettäjä: Nimetön (vieras) - 6.2.2016 - 21:30:00

Olen todella kyllästynyt tähän lukuhäiriöön.Jos pääsisin siitä eroon niin olisin taas onnellinen.Mutta en ole.Olen jo 13-vuotias ja lukihäiriö todettiin jo kun olin 5-6 niin enään kestäisi.Olen piilotellut sitä jo kauvan ja nyt en enään jaksa.Kukaan ei edes auta minua minne voisin mennä voisinpa lähteä.

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
2 + 5 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer