Uusi mediakasvatuksen artikkelikokoelma julkaistaan helmikuussa

Kimmo Salvén - 17.2.2016 - 13:51:10

Artikkelikokoelma Monimuotoinen mediakasvatus tarkastelee mediakasvatuksen ajankohtaisia kysymyksiä eri aloilla tutkimuksellisista tai tutkimukseen linkitetyistä käytännöllisistä näkökulmista. Teoksen ovat toimittaneet Leo Pekkala, Saara Salomaa ja Sanna Spišák, ja sen julkaisee Kansallinen audiovisuaalinen instituutti KAVI.

Artikkelikokoelma johdattaa mediakasvatuksen määrittelyihin, tarkastelee mediakasvatusta osana sivistystä, koulutusta ja osallisuutta sekä tarjoaa käytännöllisiä katsantokantoja mediakasvatukseen ihmisen koko elämänkaaressa.

– Hyvän elämän saavuttaminen edellyttää kykyä ja mahdollisuutta osallistua oman elämänsä rakentamiseen, mikä nyky-yhteiskunnassa tarkoittaa muun muassa laaja-alaista toimijuutta suhteessa mediaan. […] Mediakasvatus ja medialukutaidot eivät ole vieraita millekään yhteiskunnan tai ihmisten elämänalueelle, vaan niiden voidaan nähdä olevan läsnä kaikkialla, kirjoittaa KAVIn apulaisjohtaja Leo Pekkala esipuheessaan.

Monimuotoinen mediakasvatus soveltuu yliopistolliseksi ja ammatilliseksi oppikirjaksi, mediakasvatusta työkseen tekeville ja kehittäville eri alojen asiantuntijoille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille. Artikkelikokoelman toimituksessa on tehty yhteistyötä Tampereen ja Lapin yliopistojen kanssa.

Artikkelikokoelma tulee saataville ilmaiseksi ladattavina pdf- ja epub-tiedostoina osoitteeseen
kavi.fi/monimuotoinen-mediakasvatus.

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
16 + 2 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer