Itä-Suomen työkoulu-hanke onnistui

Juha Halonen - 11.5.2004 - 14:57:00

Kolmen maakunnan alueella toimineen Itä-Suomen työkoulu 2000 -hankkeen kokonaisbudjetti on ollut merkittävä. Uudenlaista toimintamallia on kokeiltu ja kehitetty kuudessa itäsuomalaisessa ammatillisessa oppilaitoksessa, johon kuhunkin perustettiin erityiset työkouluryhmät. Saatujen kokemusten analysoinnin kautta on kehitetty ammatilliseen koulutukseen valtakunnallisestikin usovellettavissa ole työkoulumalli, jossa korostuu uusien ratkaisujen etsiminen koulutuksen toteutustapoihin.

Yksi hankkeessa mukana olevista kouluista on Pohjois-Savon ammatillisen instituutin Siilinjärven yksikkö, jonka johtajan Karl-Erik Hasan mukaan hanke on poikinut merkittäviä käytännön uudistuksia. Aluksi hankeen taustaa selvittää projektipäällikkö Katja Komonen.

kuuntele Kesto 7'14"

Hankkeen päätyttyä mukana olleet toimijat ovat tyytyväisiä käytännön tuloksiin. Karl-Erik Hasan mukaan tästä on hyvä jatkaa ja edelleen kehittää opetusmenetelmiä. Myös hankkeeseen sisältynyt opettajien lisäkoulutus on osoittautunut tarpeelliseksi, Katja Komonen.

kuuntele Kesto 5'14"

Yhteistyöyrityksiä hankkeessa on ollut mukana yli 200, ja tulokset ovat hyviä: yli 140 työkoulussa syksyllä 2001 opintonsa aloittaneista nuoresta 80 prosenttia on parhaillaan valmistumassa. Entä mitä hanke on antanut opettajille, lehtori Pertti Mertala.

kuuntele Kesto 6'24"


Haastateltavana:

  • Projektipäällikkö Katja Komonen, Itä-Suomen työkoulu 2000-hanke
  • Yksikön johtaja Karl-Erik Hasa, Pohjois-Savon ammatillinen instituutti, Siilinjärvi
  • Lehtori Pertti Mertala, Pohjois-Savon ammatillinen instituutti, Siilinjärvi
Lähettäjä: Raimo Styhr (vieras) - 27.1.2013 - 01:04:47

Erittäin hyvä juttu tämä työkouluprojekti. Mikä on saanto tarkasteltuna v. 2013, Katja, Kalle, Pertti? . Vastausta 0dotellen Raimo Styhr

Lähettäjä: Raimo Styhr (vieras) - 27.1.2013 - 01:22:41

Kuinka kokemukset/tulokset näkyvät tänään 26.1.2013?

Footer