Haku viittomakielen tulkkien Eumasli-koulutusohjelmaan alkoi

Jaa sivun osoite |

Anja Hiltunen - 16.9.2008 - 00:00:00

Viittomakielen tulkeille tarkoitetun Degree Program of Sign Language Interpreting (EUMASLI) –koulutusohjelman haku on avattu. Hakuaika on 15.9.–2.10. Valintakoe järjestetään kaikissa järjestäjämaissa samanaikaisesti 24.10. Suomen valintakoe järjestetään Humanistisen ammattikorkeakoulun (HUMAK) Helsingin kampuksella. 

Koulutus sisältää syventäviä tulkkauksen ja kääntämisen opintoja, niin sanotun kansainvälisen viittomisen opintoja sekä tutkimusopintoja. Tutkinto tähtää tulkin kielitaidon, tulkkaus-, kääntämis- sekä tutkimustaitojen syventämiseen kansainvälisessä kontekstissa. Tavoitteena on kehittää yhteisillä tutkimuksilla ja projekteilla eurooppalaisella tasolla muun muassa tulkkauksen laatua.

Koulutusohjelma on tarkoitettu ammattikorkeakoulu- tai vastaavan korkeakoulututkinnon suorittaneille viittomakielen tulkeille, joilla on työkokemusta vähintään kolme vuotta. Opiskeluun osallistuminen edellyttää englanninkielen taitoa. Kielitaito testataan valintakokeissa. Koulutus kestää kaksi ja puoli vuotta ja sen voi suorittaa työn ohessa. Koulutusohjelma alkaa tammikuussa 2009 ja päättyy toukokuussa 2011. Suomalaisille opetus on ilmaista, mutta matkat, majoitukset ja materiaalikulut opiskelija maksaa itse.

HUMAKin yhteistyökumppaneina koulutusohjelman suunnittelussa ja toteuttamisessa ovat skotlantilainen Heriot-Watt University ja saksalainen Hochschule Magdeburg-Stendal. Lähiopetus toteutetaan vuorotellen kussakin maassa. Opiskelijoita otetaan jokaisesta järjestäjämaasta kuusi.

Eumasli-koulutusta järjestetään Humanistisen ammattikorkeakoulun Kuopion ja Helsingin kampuksilla.

Hakulomake ja ohjeet www.eumasli.eu

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
9 + 1 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer