Uhkaavatko ruokaskandaalit suomalaisia elintarvikkeita?

Anne Heikkinen - 26.3.2009 - 15:00:00

Melamiinia maitojauheessa, dioksiinia lihassa, hometoksiineja maapähkinöissä, salmonellaa munintakanojen rehussa – tuoreet uutiset niin maailmalta kuin Suomestakin ovat nostaneet elintarviketurvallisuuden jälleen ajankohtaiseksi.

Kuva: Anne HeikkinenElintarvike ja ympäristöhygienian erikoiseläinlääkäri Paula Hyvönen Kuopion yliopistosta haluaa kuitenkin rauhoitella kuluttajia. Hänen mukaansa viime aikojen huonot uutiset kertovat siitä, että elintarviketurvallisuutta valvova järjestelmä toimii hyvin.

Hän toteaa, että pääasiassa elintarviketurvallisuus rakentuu viranomaisvalvonnan ja yrityksen omavalvonnan varaan, mutta toki kuluttajallakin on oma roolinsa. Esimerkiksi ruokamyrkytyksistä noin puolet johtuu elintarvikkeiden säilytyksen ja valmistuksen virheellisistä lämpötiloista.

Tulevaisuudessa elintarviketurvallisuuden uhkiksi erikoiseläinlääkäri Paula Hyvönen listaa kansainväliseen kauppaan liittyvät riskit eksoottisine elintarvikkeineen ja taudinaiheuttajineen, elintarvikeväärennökset sekä multiresistentit bakteerikannat.

kuuntele Kesto 14'13"

 


Haastateltavana:

  • Elintarvike- ja ympäristöhygienian erikoiseläinlääkäri Paula Hyvönen, Kuopion yliopisto

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
10 + 4 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer