Ovatko kansalaiset tai yritykset yhdenvertaisia lain ja virkamiespäätösten edessä?

Kari Salmela - 12.4.2009 - 16:21:00

Ovatko kansalaiset tai yritykset yhdenvertaisia lain ja virkamiespäätösten edessä? Aihetta tutkitaan Joensuun yliopistossa, jossa käynnistyy syksyllä empiirisen oikeustutkimuksen opintokokonaisuus. Yksikköön otetaan syksyllä 15 opiskelijaa.

- Lainsäädännön arvioiminen on meillä puutteellista kun vertaa sitä Eurooppaan tai Yhdysvaltoihin. Tämänkaltaisen arviointikulttuurin kehittäminen on yksi meidän tehtävä, sanoo professori Anssi Keinänen Joensuun yliopistosta.

Suomi on siinä onnellisessa tilanteessa, että meillä on maailman vähiten korruptoitunut virkamieskunta ja päätöksenteko on läpinäkyvää kansainvälisesti vertailtuna. Mutta vallankäytön arviointia on pystyttävä tekemään jotta se kehittyisi.
- On tärkeää tutkia yhdenvertaisuutta. Meillä on viranomaisilla monessa asiassa suuri päätäntävalta ja harkintavalta siitä kuinka lainsäädäntöä sovelletaan. On tärkeää tutkia ovatko ihmiset ja yritykset yhdenvertaisia lain edessä, sanoo Keinänen.

kuuntele Kesto 14'00"

 


Haastateltavana:

  • Professori Anssi Keinänen, Joensuun yliopisto

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
6 + 0 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer