Biotalouden nousu: puuhuollon toimivuus varmistettava

Anne Heikkinen - 26.5.2016 - 13:10:07

Suomalainen metsäsektori elää kiivasta nousun aikaa. Jättimäisen investoinnit biotuotetehtaisiin ja ylipäätään biotalouden esiinmarssi näkyvät ja tuntuvat myös alan koulutuksessa.

Osaajia koko puuhuollon toimivuuden ketjulle kannolta tehtaaseen tarvitaan jo nyt ja jos kaikki alalle asetetut lupaukset toteutuvat, niin etenkin tulevaisuudessa. Tätä silmällä pitäen on jo lähdetty liikkeelle – siitä osoituksena juuri perustettu metsäkoulutus ry, joka yhdistää koko metsäsektorin toimijat.

– Kyllä tulevaisuuteen on kova luotto ja usko. Kunhan tästä reilu vuosi mennään eteenpäin, niin merkit ovat varmasti jo toisenlaiset ja Suomi nousee jälleen puujaloilleen, toteaa metsäkoneyrittäjä Jussi Hakkarainen.

Pohjois-Savossa Savon ammatti- ja aikuisopisto on jo nyt lisännyt voimakkaasti koulutusta puun korjuuseen ja kuljetukseen.

– Meillä on ollut vahva usko biotalouteen jo pidemmän aikaa. Täällä on satsattu koulutukseen yhdessä alan yritysten ja koko metsäsektorin kanssa jo kymmenisen vuotta, kertoo erityisasiantuntija Kalle Hasa.

Kuuntele lisää:

kuuntele Kesto: 19'23"

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
4 + 2 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer