Kuopio nousemassa puhdastilaosaamisen keskukseksi

Toimitus - 20.11.2009 - 11:05:55

Kuopiosta puuhataan puhdastilaosaamisen valtakunnallista ja jopa kansainvälistä osaamiskeskusta. Savon koulutuskuntayhtymän hallinnoiman puhdastilojen tutkimus- ja koulutushankkeen tavoitteena on nostaa Kuopio alan koulutuskeskukseksi. 

Toistaiseksi koulutettavat ovat tulleet pääsääntöisesti Itä-Suomen alueelta. Tällä hetkellä työn alla on esimerkiksi valtakunnallisen Puhdastila-passikoulutuksen kehittäminen. Kuopion Biotekniassa on ollut käytössä kaksi vuotta Pohjois-Euroopan ainoat koulutusta varten rakennetut puhdastilat.

Puhdastila on tila, jonka puhtautta säädellään esimerkiksi paineistuksen, lämpötilan ja ilmanvaihdon avulla. Puhdastiloja on käytössä monilla aloilla, esimerkiksi lääketieteessä, elintarvike- ja elektroniikkateollisuudessa.

Keskiviikkona puhdastilojen tutkimus- ja koulutushankkeen puitteissa järjestetään Kuopion Technopoliksessa puhdastilaseminaari. Seminaarissa käsitellään muun muassa puhdastilatyöskentelyn fyysistä ja henkistä kuormittavuutta sekä puhdastilojen riskienhallintaa.

YLE Savo

Footer