Verkkosivusto opiskelutulkkauksen tueksi

Jaa sivun osoite |

Kimmo Salvén - 18.1.2010 - 15:24:19

Opiskelutulkki.fi -sivusto on avattu

Humanistisen ammattikorkeakoulun uudella sivustolla kerrotaan laajasti mutta käytännönläheisesti opiskelutulkkauksesta. Sivustolta selviää esimerkiksi mistä opiskelutulkin saa, kuinka tulkin kanssa työskennellään ja kuinka opettaja voi huomioida viittomakielisen tai kuulovammaisen opiskelijan.

Humanistisessa ammattikorkeakoulussa (HUMAK) on toteutettu Opetusministeriön rahoituksella vuosina 2007-2009 Opiskelutulkkauksen kehittämishanke. Hankkeessa on selvitetty opiskelutulkkauksen nykytilaa, käytäntöjä ja tulevaisuuden näkymiä. Hankkeessa on haastateltu viittomakielisiä ja kuulovammaisia opiskelijoita, tulkkikeskuksia ja tulkkipalveluiden tuottajia sekä lähetetty kyselyt sosiaalitoimistoille sekä opiskelutulkeille. Tietoa opiskelutulkkauksesta on pyritty keräämään mahdollisimman laajasti.

Hankkeen lopputuotteena julkaistaan nettisivut www.opiskelutulkki.fi. Nettisivusto jakautuu perustieto-osioon, opettajan, opiskelijan, tulkin, vanhempien ja opiskelukaverin osioihin. Nettisivuilla kuvataan monipuolisesti ja käytännönläheisesti opiskelutulkkausta ja pyritään vastaamaan usein esiin nouseviin kysymyksiin. Sivuilla on linkit myös muille aiheeseen liittyville sivuille. Vuoden 2010 Kela-muutokseen liittyvistä asioista pyritään myös tiedottamaan sivuilla.

Sivut on tarkoitettu erityisesti ensimmäistä  kertaa opiskelutulkkausta käyttävälle opiskelijalle ja opettajalle, tuoreelle opiskelutulkille, opiskelukavereille sekä uudessa tilanteessa myös Kelan työntekijöille. 

Lähde: Humak

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
Enter the characters shown in the image.
Footer