Muotoilun koulutusohjelma: Muodosta tulevaisuus

Savonia-ammattikorkeakoulun muotoilun koulutusohjelma sisältää kattavan otoksen muotoilun maailmasta.

Opiskelija voi suuntautua tila- ja kalustemuotoiluun, teolliseen muotoiluun, keramiikka- ja lasimuotoiluun, jalometalli- ja korumuotoiluun, tekstiilimuotoiluun tai vaatetusmuotoiluun.

» Ammattiesittelysarjan etusivu

 

 

 

Muotoilua koruista metsäkoneisiin

Teollinen muotoilija toimii erilaisissa tuotesuunnittelun ja tuotekehityksen tehtävissä.

– Muotoilutyön lähtökohtana on kyky kyseenalaistaa tuttujakin asioita. Sen jälkeen tarvitaan vahvaa panostusta siihen, että jaksetaan viedä hyvinkin hämäriä ja ylirohkeita ideoita eteenpäin menestystuotteeksi saakka, toteaa lehtori Juha Miettinen.

Lue lisää...Materiaalien ja muotojen maailma

Vaatetusmuotoilun ammattilaisen pitää taitaa paitsi vaatteen suunnittelu ja valmistus, myös tuotteiden markkinointi ja alihankinta.

– Ei ole enää pelkkä vaate, vaan maailma, jossa vaate liikkuu ja niitä maailmoja on monia. Ja niissä on aina tilaa hyvälle suunnittelijalle, tuumaa yliopettaja Mariella Rauhala.

Lue lisää...Projekti opettaa

Projektitoiminta on olennainen osa muotoilun opintoja. Opiskelijoita työllistävät erilaiset yritysprojektit, jotka voivat liittyä vaikkapa työvaatemalliston kehittämiseen tai yksittäisen tuotteen muodon suunnitteluun.

– Projektiyhteistyöllä kannustamme yrityksiä hyödyntämään muotoilua niiden omissa tuotekehityshankkeissa, kertoo Muotoilufoorumin hankepäällikkö Raisa Leinonen.

Lue lisää...Vaatetusmuotoilulla maailmalle

Miltä tuntuisi suunnitella vaatteita, joihin pukeutuu jopa puoli miljoonaa nuorta eri puolilla maailmaa? Kuopion muotoiluakatemiasta valmistuneen Henna Rissasen suunnittelemia asusteita ja vaatteita myydään muun muassa supersuositun Jack & Jones-ketjun myymälöissä.

Vaatetusmuotoilu on kova sana nuorten keskuudessa. Mutta antavatko televisiossa pyörivät tosi-tv-ohjelmat oikean kuva muodin maailmasta ja työstä?

Lue lisää...Lumoava suunnittelija

– Suunnittelija elää muodin, muotoilin, taiteen, kuvanveiston ja kaiken tämmöisen ympärillä koko ajan. Muotoilijana oleminen ei koskaan lopu, sillä tämä ei ole kahdeksasta neljään työtä. Näin toteaa kuopiolaisessa Saurum Oy:ssä työskentelevä muotoilija Eelis Aleksi.

Millaista on nuoren suunnittelijan työ perinteisessä jalometalliyrityksessä?

Lue lisää...Puolukat ryöppyävät kivitalon seinällä

– Asiakkaiden toiveena oli saada väriä ja ilmettä olohuoneeseen. Luonto toimii monesti suunnitteluni lähtökohtana ja niin oli nytkin. Suunnittelussa minulla oli kohtuullisen vapaat kädet, ja asiakas tykkäsikin jo ensimmäisestä ideasta, kertoo Puolukkapolku-ryijyn suunnittelija Nina Tervo.

Työelämälähtöiset projektit ovat olennainen osa muotoilun koulutusta.  

Lue lisää...

 

 

Uteliaisuus on osa ammattitaitoa

– Jos ajatellaan autoa, niin tarvitseeko siinä olla aina neljä pyörää? Tai tarvitseeko sen olla edes auto? Lyhyillä kaupunkimatkoilla ajoneuvo voisi olla katettu riksatyyppinen polkupyörä, johon mahtuisi vaikka 4 henkeä polkemaan.

Näin visioi tulevaisuuden ajoneuvoa kuopiolainen teollinen muotoilija Janne Leppänen.

Lue lisää...

 


Linkkejä:

  • Savonia-ammattikorkeakoulu 

» Ammattiesittelysarjan etusivu

Footer