Heinolan Reumasairaala tuli tiensä päähän

Jaa sivun osoite |

Kari Salmela - 31.3.2010 - 16:26:00

Konkurssiin menneen Heinolan Reumasairaalan taival alkoi 60 vuotta sitten tilanteessa, jossa reumaan tarjottavia hoitoja oli erittäin vähän. Keskussairaalaverkostoa ei vielä tuolloin ollut, joten tarve reumasairaalalle oli kova. Eräiden tietojen mukaan Heinola valittiin sairaalan sijaintipaikaksi, koska siellä sataa maassamme vähiten.

Keskussairaalaverkoston tulo 1960-luvun alussa loi puitteet ja hoitojen kehittyminen tilanteen, jossa keskussairaalat kykenevät hoitamaan alueensa reumapotilaat.

Heinolan Reumasairaalan konkurssipesästä julkisuuteen tihkuneiden tietojen mukaan sairaalan huono taloustilanne johtui potilasmäärien vähenemisestä.

KYS:n apulaisylilääkäri Oili Kaipiainen-Seppäsen mukaan esimerkiksi Kuopiossa on viimeisen 15 - 20 vuoden aikana enenevässä määrin pystytty hoitamaan myös reumapotilaiden ortopediset hoidot.

– Reuman hoito on kokonaisuudessaan kehittynyt viime vuosina niin paljon, että sairaalapaikkoja ei juurikaan tarvita. Samoin ortopedisen hoidon tarve on vähentynyt, sanoo Kaipiainen-Seppänen.

– Heinolan reumasairaala on palvellut viime aikoina enää lähinnä alueellisesti, hän muistuttaa.

– Päijät-Hämeen keskussairaalaan joudutaan tekemään reumatologinen poliklinikka niin kuin muissakin keskussairaaloissa on, sanoo Kaipiainen-Seppänen.

kuunteleKesto 9'34"

 

Linkkejä:

Suomen reumaliitto ry.

Reuman sairaala

Kuopion yliopistollinen sairaala

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
Enter the characters shown in the image.
Footer