Tarja Cronberg selvittää tutkimuskeskuksen perustamista Itä-Suomeen

Jaa sivun osoite |

Kimmo Salvén - 29.3.2010 - 15:28:05

Aiemmin työministerinäkin toiminut tohtori Tarja Cronberg on palannut takaisin itäsuomalaisen osaamisen ja elinkeinoelämän kehittämisen ytimeen. Cronbergin mielenkiinnon kohteena ovat uusiutuvaan energiaan liittyvät asiakokonaisuudet. Hän on aloittanut Itä-Suomen yliopiston toimeksiannosta selvityksen, jossa valmistellaan Metsäbioenergian tutkimus- ja innovaatiokeskuksen perustamista Itä-Suomeen.
 
Syksyllä 2010 valmistuva selvitys kokoaa yhteen itäsuomalaiset yritykset, tutkimus- ja kehittämisorganisaatiot sekä innovaatiotoimijat suunnittelemaan ja päättämään tutkimus- ja innovaatiokeskuksen toiminnasta, profiilista ja verkottumisesta. Selvityksessä Metsäbioenergian tutkimus- ja innovaatiokeskukselle laaditaan muista osaamiskeskittymistä erottuva profiili ja uudenlainen toimintamalli.

Metsävaroiltaan rikkaassa Suomessa uusiutuvan energian tuotannon kasvumahdollisuuksia on esimerkiksi hakkuutähteiden, kantojen ja pieniläpimittaisen puun poltossa lämmön- ja sähköntuotantolaitoksille (CHP), sahojen sähkön- ja lämmöntuotannossa, nestemäisten ja kaasumaisten biopolttoaineiden valmistuksessa sekä pellettien ja pilkkeiden valmistuksessa.
 
Bioenergian kasvumahdollisuuksien toteuttamiseksi ja ennen kaikkea siihen liittyvien uusien mahdollisuuksien tunnistamiseksi ja kehittämiseksi tarvitaan määrätietoista uusiutuvan energian käyttöä edistävää politiikkaa, investointeja, tutkimusta ja tuotekehitystä sekä uusia tuote- ja palveluinnovaatioita. Itä-Suomen yliopiston johdolla suunniteltava Metsäbioenergian tutkimus- ja innovaatiokeskus lisää metsäbioenergia-alan osaamista, tukee liiketoimintainnovaatioiden kehitystä, sekä luo ympärilleen liiketoimintaa ja työpaikkoja.

Lähde: Itä-Suomen yliopisto

Lähettäjä: Toni (vieras) - 31.3.2010 - 11:42:06

Enemmän vaan tämmöistä kehitystä Itä-Suomeen. Täällä olisi taatusti paljon annettavaa bioenergiasektorille, kun siihen niputetaan mukaan vielä Varkauden akkuteollisuus mukaan, niin hyvä tulee.

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
Enter the characters shown in the image.
Footer