Opiskelija voi saada kesän toimeentulon opiskelemalla

Jaa sivun osoite |

Kimmo Salvén - 16.4.2010 - 00:52:20

Kesä tulee kovaa vauhtia, osalla opiskelijoista kesäsuunnitelmat on jo hanskassa, toisilla suunnittelu käy edelleen kiivaana. Kesätyöpaikkojen kanssa ei voine olla liian aikaisessa, tuntuu jopa siltä että parhaat paikat jaetaan vuosi vuodelta yhä aiemmin.

Kuva: YLE / Sari Jormanainen" style="float: right;" class="caption" height="243" width="300"/>Koska kesätyöpaikkoja ei riitä kaikille, on hyvä tiedostaa ja pohtia myös muita vaihtoehtoja. Jos kesätyöpaikka menee sivu suun,  voi opiskelija saada toimeentulonsa kesälläkin opiskelemalla.

– Tukikuukautta kohti opintoja pitää suorittaa 5 opintopisteen edestä. Kesäopintojen pitää liittyä siihen tutkintoon, johon opiskelijalla on opinto-oikeus. Myös opintoihin liittyvä harjoittelu voidaan laskea kesäopinnoiksi, opintotukilautakunnan sihteeri Ulla Pitkänen sanoo YLE Savon haastattelussa.

Kesäajan opintotukea ja talousvinkkejä esiteltiin Itä-Suomen yliopistolla keskiviikkona. YLE Savon verkkosivuilla kerrotaan kesäopintojen lainalaisuuksista, annetaan opiskelijoille säästövinkkejä ja kuulostellaan, miten opiskelijat ovat saaneet kesätöitä.

» Lisää aiheesta YLE Savon verkkosivuilla

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
Enter the characters shown in the image.
Footer