Liikuteltava Inssisauna on projektiopetuksen taidonnäyte

Jaa sivun osoite |

Kimmo Salvén - 26.9.2010 - 08:04:41

Projektiopetus yhdistää työn, opiskelun ja kehittämisen parhaimmillaan tavoitteelliseksi ja motivoivaksi kokonaisuudeksi. Kuopiossa Savonia-ammattikorkeakoulun insinööriopiskelijat rakensivat projektiopetuksen puitteissa pyörillä liikkuvan, perävaunuun pohjautuvan Inssisaunan.

Kymmenen opiskelijan ryhmän rakentama tieliikennekelpoinen sauna toimii myös valmiina aihiona tulevien vuosien opiskelijoille, sillä nyt työnsä päättäneellä ryhmällä on jo perintönä ehdotuksia siitä, miten saunaa voisi kehittää eteenpäin.

Liikuteltava sauna rakennettiin Kuopion Insinööriopiskelijat KINRA ry:n tarpeita silmälläpitäen. Sauna tuleekin jatkossa kiertämään insinööriopiskelijoiden riennoissa.
– Moni on mieltänyt tämän ennemmin teekkarijutuksi, teekkarithan ovat tunnettuja kaikenlaisesta hulluilusta ja saunomisesta. Mutta  myös insinööriopiskelijapiireissä  saunominen aika kova juttu, toteaa Inssisaunan rakentamisesta vastannut projektipäällikkö, opiskelija Juho Kauppinen.

Alusta loppuun saakka itse rakennettu sauna pitää insinöörihengen mukaisesti sisällään myös paljon tekniikkaa jota normaalisti saunoissa ei nähdä. Eikä tässä puhuta äänentoistosta, sillä se on Kauppisen mukaan saunoissa jo perusjuttuja.
– Yksi suunnittelukriteeri oli, että sen pitää näyttää tekniikan alan opiskelijoiden tekemälle. Tietysti tietokone pitää saada sinne, sen myötä saadaan hyvin paljon erilaisia mahdollisuuksia.

Vaunussa oleva tietokone mahdollistikin mm. kattavan anturiverkon rakentamisen. Anturiverkon kautta saadaan jatkuvasti tietoa esimerkiksi palamisprosessin vaikutuksesta tulisijan ja löylyhuoneen lämpötiloihin. Luonnollisesti saunassa on myös WLAN.

Kuuntele Juho Kauppisen haastattelu kokonaisuudessaan:

kuuntele Kesto 22'20"

 

 

Inssisaunan kehittäminen jatkunee tulevien vuosikurssien toimesta. Saunan rakentanut ryhmä on jättänyt näille jo perintönä ajatuksia kehittämisestä, mukana ehdotuksissa ovat mm. automaattisesti säätyvät vaunun tukijalat sekä automatisoitu puupolttoaineen syöttö.

Sauna oli esillä myös Kuopion asuntomessuilla, jossa kansanedustaja, olympiavoittaja Juha Mieto ja löylynheiton viisinkertainen maailmanmestari laittoivat Inssisaunan testiin:

 

 

Kuvituskuvat ja video Inssisaunasta:

Inssisauna-työryhmä

Linkkejä:

Saunasta ja sen rakennuvaiheista löytyy myös kuvia ja videoita:

http://webd.savonia-amk.fi/teku/kinra/inssisauna/?page=galleria
http://www.youtube.com/user/inssisauna

Inssisaunan verkkosivut:

http://webd.savonia-amk.fi/teku/kinra/inssisauna/

Lähettäjä: Hanu (vieras) - 26.9.2010 - 12:47:54

Hienoa pojjaat ja tytöt?
Inssisaunaprojektinne on juuri sitä, mitä oppilaitosten kannattaa tukea. Opiskelu, tutkimus- ja kehitystyö voi olla myös innostavaa. Tässä hyvä esimerkki sellaisesta. Onnea ja jatkoja projektillenne. Kehiysterveisin inssiHanu ulkoSuomesta (ilman kotiSaunaa)- Hyvä juttu netttiradiossa 26.9.2010.

Lähettäjä: Komiaa! (vieras) - 27.9.2010 - 17:26:16

Komialta näyttää! Näin saunan vilaukselta messuilla mutta en ennättänyt tutustumaan. Tällainen pitäisi saada sarjatuotantoon :D

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
Enter the characters shown in the image.
Footer