UEF kohdentaa 5 miljoonaa Venäjä-osaamiseen

Jaa sivun osoite |

Kimmo Salvén - 10.12.2010 - 09:05:24

Itä-Suomen yliopiston strategisen toimenpideohjelman mukaisesti on päätetty kohdentaa strategista rahoitusta vuosille 2011–2015 laaja-alaisen Venäjä-osaamisen kehittämiseen yhteensä 2,5 miljoonaa euroa ja opettajankoulutuksen kehittämiseen yhteensä 2,5 miljoonaa euroa.

Venäjä-tutkimuksen vahvistamiseen tulee filosofiseen tiedekuntaan ja yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekuntaan yhteensä 3–4 professuuria viideksi vuodeksi. Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekuntaan perustetaan Venäjä-keskittymä, jonka tehtävänä on edistää, kehittää ja koordinoida Itä- Suomen yliopiston Venäjä-osaamista. Näiden lisäksi rahoitetaan Venäjä-osaamisen tutkimushankkeita.

Opettajankoulutuksen kehittämisen rahoitukseen tulevat filosofiseen tiedekuntaan luonnontieteiden aineenopettajien koulutus, ohjaus ja erityisopetuksen kelpoisuuskoulutus, ohjaus ja erityisopetuksen tutkimus sekä tieto- ja viestintäteknologiaoppimisympäristöjen tutkimus. Luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta saa rahoitusta luonnontieteiden aineenopettajien koulutuksen kehittämiseen.

Lisää aiheesta:

Itä-Suomen yliopisto satsaa Venäjään

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
Enter the characters shown in the image.
Footer