Tekstiilitaiteilija kotona

Anne Heikkinen - 28.5.2011 - 09:33:07

Matoistaan tunnettu ja jo moneen kertaan palkittu Hanna Korvela vastaanotti Kuopion Rouvasväenyhdistys ry:n 150-vuotisjuhlavuoden muotoilupalkinnon toukokuussa 2010. Palkintoon kuului mahdollisuus järjestää näyttely Taitemia-galleriassa; 27.5.2011 avautunut Kotona-näyttely tuokin palkinnon saajan takaisin kotikouluun.

Hanna Korvela on valmistunut Kuopion Muotoiluakatemiasta vuonna 1994. Hän työskentelee perustamansa Hanna Korvela Designin toimitusjohtaja ja suunnittelijana. Yritys on tunnettu erityisesti puuvillasta ja paperinarusta kudotuista Duetto-matoista.

Korvelan mallisto on laajentunut myöhemmin kattamaan tuftattuja villa- ja silkkimattoja sekä paperinarusta kudottuja sisustustekstiilejä. Yhtenä toiminta-alueena ovat myös tilauksesta tehtävät liturgiset tekstiilit ja taidetekstiilit.

Ensimmäisen Muodosta tulevaisuus -muotoilupalkinnon sai vuonna 2004 teollinen muotoilija Matti Makkonen ja toisen vuonna 2008 muotoilija, keraamikko Sami Rinne.

Hanna Korvela Kotona-näyttely on avoinna Kuopion muotoiluakatemian Taitemia-galleriassa elokuun loppuun saakka.

 

kuva: 
Footer