Uskonto, hyvinvointi ja yhdessä tekeminen

Kimmo Salvén - 12.5.2011 - 16:49:23

Itä-Suomen yliopistolla järjestettiin Uskonto, hyvinvointi ja yhdessä tekeminen -tilaisuus, jossa pohdittiin, miten luterilaisen, ortodoksisen ja islamilaisen uskonnollisen johtajan mielestä uskontojen välistä yhteistyötä voidaan kehittää ja millainen on uskontojen suhde hyvinvointiin. Uskonnot edistävät hyvinvointia, mutta joskus eri uskontojen kohtaaminen aiheuttaa ongelmia. Tapahtuman tavoitteena on selvittää, miten uskontojen välinen yhteistyö voi edistää yleistä hyvinvointia.

Emeritusprofessori Juha Pentikäinen tarkastelee avauspuheenvuorossa uskontoa ja hyvinvointia uskontotieteen näkökulmasta. Piispa Wille Riekkinen, arkkipiispa Leo ja imaami Anas Hajjar kertovat edustamansa uskonnon oppien näkökulmasta, mitä on hyvinvointi.

Kantti taltioi keskustelutilaisuuden alustukset.

 


Emeritusprofessori
Juha Pentikäinen

Avauspuheenvuoro

 

kuuntele Kesto: 18'57"

 


Piispa
Wille Riekkinen

 

kuuntele Kesto: 22'02"

 


Arkkipiispa Leo

 

kuuntele Kesto: 17'03"

 


Imaami
Anas Hajjar

 

kuuntele Kesto: 21'36"

 


 

 

Footer