Itä-Suomen ammattikorkeakouluissa mahdollisuus ristiinopiskeluun

Kimmo Salvén - 3.6.2011 - 11:53:57

Savonia-ammattikorkeakoulun ja Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun muodostaman Itä-Suomen ammattikorkeakoulujen (ISAT) yhteistyö syvenee syksyllä 2011, jolloin oppilaitosten opiskelijoille avautuu mahdollisuus suorittaa opintoja molempien oppilaitosten opintotarjonnasta.

Korkeakoulujen välisen sopimuksen mahdollistama kumppanikorkeakoulujen välinen ristiinopiskelu on opiskelijoille maksutonta. Molemmat oppilaitokset ovat panostaneet verkko-opetuksen kehittämiseen, joten valta-osa ristiinopiskelusta tulee tapahtumaan verkon välityksellä.

Sopimus on opiskelijoiden suuntaan ensimmäisiä konkreettisia toimenpiteitä ISAT -yhteistyössä. Vuonna 2008 alkaneen yhteistyön aikana on selvitetty, kuinka oppilaitokset voisivat yhdessä luoda entistä kilpailukykyisemmän toimintamallin ja tarjota mahdollisimman kattavat opiskelumahdollisuudet Itä-Suomessa.

Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun ja Savonia-ammattikorkeakoulun muodostama ISAT toimii Pohjois-Karjalassa Joensuussa sekä Pohjois-Savon alueella Kuopiossa, Iisalmessa ja Varkaudessa. Oppilaitosten yhdessä muodostamassa ISAT:ssa opiskelee 10 000 opiskelijaa. Yhteenliittymä työllistää 1000 henkeä.

 

Footer