Ohjelmistoprojektit hallintaan

Kimmo Salvén - 20.9.2011 - 10:16:49

Ohjelmistoprojekteista puhutaan paljon negatiiviseen sävyyn, aikataulut sen enempää kuin budjetitkaan eivät pidä. FL Topi Haapio tutki väitöskirjatyössään ohjelmistoprojektien työmäärien toteutumista projektihallinnan näkökulmasta.

Kuva: Kimmo SalvénMutta ovatko kuvaillun kaltaiset ongelmat oikeasti alaa piinaavia ongelmia vai paisuttelun tulosta?
– Kyllä se valitettavan on yleistä, Haapio toteaa ja kertoo kesällä julkaistusta it-barometristä. Tämän mukaan noin puolessa tapauksista ei pysytä kustannuksissa tai aikatauluissa. Haapio pitää tulosta huolestuttavana.

Kyse on suurelta osin jo projektin alussa tapahtuvista virheistä työmäärien arvionnissa. Nämä virheet vaikuttavat myös aikataulu- ja kustannusarvioihin. Yksi syy on siinä, että arvioita tehdessä arvioidaan vain varsinaista toteutusaikaa.
– Ohjelmoija tai toteuttaja miettii nimenomaan, kuinka kauan häneltä menee näytön toteuttamiseen, eikä mieti kaikkea muuta mikä liittyy ohjelmistoprojektiin, kuten vaikkapa projektipalavereita tai mahdollisesti tutustumista ennalta joihinkin teknisiin asioihin.

Haapio esittää väitöskirjassaan, että ohjelmistoprojektin työmääriä hallittaisiin projektin elinkaaren eri vaiheiden, projektiaktiviteettiryhmien ja aktiviteettien, sekä työmäärien hallintaan liittyvien tehtävien kautta. Nämä kolme toisiinsa sidoksissa olevaa näkökulmaa muodostavat väitöskirjassa esitetyn viitekehyksen ohjelmistoprojektin työmäärien hallintaan.

Kuuntele Haapion haastattelu kokonaisuudessaan:

kuuntele Kesto 6'58"

 

FL Topi Haapion väitös Ohjelmistokehityksen työmäärien hallinnan kehittäminen tarkastettiin Itä-Suomen yliopistossa 2.9.2011.

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
7 + 1 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer