Lääkäriopiskelijat huolissaan opetuksen laadusta

YLE Savo - 9.2.2012 - 08:05:05

Lääketieteen opiskelijat ovat huolissaan alan sisäänotto- ja koulutusmääristä yliopistoihin. Opetus- ja kulttuuriministeriön kaavailujen mukaan lääketieteen lisensiaatin tutkinnon sisäänottomääriä nostetaan yli neljänneksellä 610:stä opiskelijasta 770:een opiskelijaan.

Lääketieteen opiskelijajärjestöt pitivät tänään valtakunnallisen mielenilmauksen opetuksen laadun puolesta. Itä-Suomen yliopistossa lääketieteen opiskelun aloittaa vuosittain noin 130 opiskelijaa. Kuopiossa opiskelijamäärää esitetään nostettavaksi 30:lla.

Kuopion Lääketieteen Opiskelijat, KuoLO ry:n puheenjohtaja Petteri Raejärvi sanoo, että opiskelijamäärän nostosuunnitelmissa ei ole huomioitu riittävästi opetuksen laadun takaamista ja potilasturvallisuutta.

Raejärven mukaan opiskelupaikkoja voidaan lisätä maltillisesti mikäli niiden tarve voidaan osoittaa riittävin selvityksin. KuoLOn puheenjohtaja Petteri Raejärvi painottaa, että tällöin on saatava lisää myös opetushenkilökuntaa ja opetustiloja.

YLE Savo

 

Footer