Kirjakantti sai uuden kodin

Kimmo Salvén - 15.2.2012 - 17:00:00

Kuopiossa vuosittain järjestettävä Kirjakantti-tapahtuma siirtyy Snellman-instituutin ja Kuopion kesäyliopiston suojiin. Samalla Kirjakantti laajenee perinteisesti viikonlopputapahtumasta ympärivuotiseksi kirjoittamiseen ja kirjallisuuteen liittyväksi koulutustoiminnaksi.

Kevään aikana Kirjakantin puitteissa järjestetään yleisöluentoja mm. venäläiseen nykykirjallisuuteen,  luovaan kirjoittamiseen ja dekkareihin liittyen. Lisäksi nuorille tullaan järjestämään Vestäjien toimesta sanataideopetusta.

Snellman-instituutin tavoitteena on koota yhteen alueen kirjallisuustoimijoita ja luoda näin vahva yhteistyöverkosto, jonka avulla Kirjakanttia voidaan vahvistaa ja kehittää edelleen koko Pohjois-Savon alueella näkyväksi ja toteutuvaksi kirjoittajia ja lukijoita yhdistäväksi toimintamalliksi.

Ensi syksynä Kirjakantti tapahtuma järjestetään 23.-25.11. Tapahtuman yhteydessä julkaistaan myös seuraavat Savonia-palkintoehdokkaat. Mukana tapahtuman suunnittelussa ovat edelleen mm. kirjoittajayhdistys Vestäjät ja Pohjois-Savon taidetoimikunta.

 

Footer